Румунський майдан: живий прапор з українськими мотивами (ВІДЕО)

Вівторок, 14 лютого 2017, 00:44
Майже 50 тисяч демонстрантів розгорнули «живий прапор» Румунії перед будівлею уряду в Бухаресті. Акція ознаменувала 13-й день масових антиурядових протестів.
Румунський майдан: живий прапор з українськими мотивами (ВІДЕО)

Маніфестанти тримали над головою жовті, червоні й сині шматки тканини, підсвічені ліхтариками. У такий спосіб сформували гігантський національний триколор. Де навіть неозброэним оком, не за найближчого розглядання можна побачити український прапор.

Активісти скандували: «Злодії! Відставка!». Тримали плакати з написами: «Зупинити корупцію! Боротьба за демократію».

Якщо у Бухаресті учасниками протестів стали близько 50 тисяч людей, то в інших великих містах Румунії – понад 30 тисяч у кожному. Протестуючі вимагають відставки уряду і проведення дострокових виборів.

Протести в Румунії спричинила амністія чиновників-корупціонерів. 31 січня уряд ухвалив дві постанови щодо декриміналізації корупції. Якщо чиновник завдав державі збитків менш як на €44 тисячі, проти нього не відкриватимуть кримінальної справи. Друга ухвала передбачає амністію для посадовців, засуджених за цими статтями.

5 лютого після серії антиурядових мітингів постанови скасували. Однак протестувальники не розходяться. Стурбовані планами уряду змінити формулювання закону і скерувати зміни на обговорення до парламенту, де їх цілком можуть прийняти.

 

comments powered by HyperComments