Резонансне відкриття NASA: у людства є ще 40 років / ФОТО, ІНФОГРАФІКА

Яша Томський  |  Четвер, 23 лютого 2017, 00:44
За цей час можна потихеньку збирати валізи.
Резонансне відкриття NASA: у людства є ще 40 років / ФОТО, ІНФОГРАФІКА

Вчені американського аерокосмічного агентства (NASA) знайшли сім планет, три з яких можуть бути придатними для існування життя. Планети розташовані на відстані 40 світлових років від Землі (235 трильйонів миль) в сузір'ї Водолія, в зоряній системі ультрахолодного карлика TRAPPIST-1, повідомляється на сайті агентства. Відкриття встановлює новий рекорд з найбільшої кількості ймовірно населених планет, знайдених навколо однієї зірки за межами нашої Сонячної системи.

Систему екзопланет назвали TRAPPIST-1 на честь транзитного невеликого телескопа в Чилі. У травні 2016 року дослідники, котрі його використовують, заявили, що знайшли три планети. Пізніше до дослідження підключився Великий телескоп європейської південної обсерваторії і телескоп Spitzer.

Вчені вказують, що «рідка вода» (тобто, вода у нашому, земному розумінні) повинна бути на всіх семи планетах. Але найбільше шансів саме у трьох планет, які знаходяться у так званій «зоні життя». В цілому в системі повторюється (з відмінностями) земний варіант обставин для виникнення життя. Тобто, умови, які склалися в Сонячній системі нібито випадково або дивом, насправді – не випадкові. І те ж саме, ймовірно, може повторитися й в інших куточках Всесвіту.

Повністю результати цього відкриття були оприлюднеі 22 лютого в журналі Nature, а також оголошені на прес-конференції в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Поверхня планет швидше за все скеляста, припускають вчені. Тільки подальші дослідження дозволять встановити, чи є на планетах «рідка вода». Але науковці впевнені, що вона там повинна бути.

Подорож у виявлену вченими систему з Землі займе 39 років – за умов, що політ відбуватиметься зі швидкістю світла (або 44 мільйони років – якщо зі швидкістю літака). Це не є божевільною відстанню – така дистанція може бути подолана кораблями Землі за життя одного покоління.

То й що? Ви з нами?.. Тільки за однієї умови: усіх негідників залишаємо на Землі. Нехай вже вони тут залишаються докрадати... ))))

Довідка. Екзопланети – це планети, що обертаються навколо зірки за межами Сонячної системи. Перші докази існування таких планет з'явилися 1995 року.

comments powered by HyperComments