Путч не вдався: Пучдемону «світить» 30 років

Понеділок, 30 жовтня 2017, 22:49
Генеральна прокуратура Іспанії подала позови проти Карлеса Пучдемона та інших політиків, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії.
Путч не вдався: Пучдемону «світить» 30 років

Членів каталонського женералітета звинувачують в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстання проти державної влади і розкраданні держкоштів,  повідомляє «Справжня Варта».

Генпрокурор Хосе Мануель Маса закликав суд викликати обвинувачених для надання свідчень.

За підготовку заколоту іспанське законодавство передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 30 років.

У разі неявки до суду Маса вимагає негайного арешту каталонських заколотників.

27 жовтня парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність регіону. У відповідь на це сенат Іспанії затвердив застосування 155-ї статті конституції, яка дозволяє ввести в Каталонії пряме управління центральної влади. Прем'єр Іспанії Маріано Рахой заявив про відсторонення від посад членів женералітета, в тому числі його голови Карлеса Пучдемона. Також глава іспанського уряду розпустив парламент автономного співтовариства і призначив на 21 грудня дострокові вибори в Каталонії. Парламент Каталонії, розпущений іспанським урядом, визнав це рішення і припинив роботу до проведення дострокових виборів.

Тим часом Пучдемон і його поплічники збігли до Брюселю.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments