Хореографічні композиції різних стилів 19-20 століття (ФОТО)

Жанна Титаренко  |  Субота, 23 квітня 2011, 02:18
У Харківському театрі опери та балету відбулась молодіжна програма, до якої ввійшли частинки хореографічних композицій різних стилів. На сцені виступили актори балету високої майстерності.
Хореографічні композиції різних стилів 19-20 століття (ФОТО)

 

Програма розпочалась з романтичного балету у виконанні студентів Харківського училища культури. Ярослава Євсюкова, Дарина Борцова, Світлана Ісакова та Лана Кушнір танцювали так, що всі скрадні рухи здавалися простими. Відчувалася неймовірна легкість виконання. У залі глядачів сиділи друзі та рідні студентів, які з усіх сил намагались підтримувати їх оплесками.

Наступний номер виконала Ольга Носова. Її пізнали глядачі, оскільки пані Ольга бере участь в усіх спектаклях, які входять до репертуару Харківського театру опери та балету. (http://varta.kharkov.ua/politaktiv/intervuy/1084396.html) Її рухи відтворювали не лише музичний стиль, а й почуття гарного настрою. Експресивна, з радісним виразом обличчя Ольга Носова вже не вперше дивує шанувальників балету.

Складністю рухів вразили актори балету Світлана Ісакова та Андрій Козорізов. Вони неодноразово виходили на сцену і виконували номера різних стилів і різних епох.

Родзинкою програми ведучі солісти балету Антоніна Радієвська та Дмитро Крутий. Їх номера глядачі сприймали не однозначно. Одним дуже сподобалось, кричали «браво», інші, говорили, що в танці проявлялись деякі елементи еротики, що власне і відштовхувало їх від позитивного сприйняття. Але як би там не було, актори балету виконували свій номер з повним входженням в образ, що робило його природним і близьким до сприйняття.

У другій половині програми актори балету танцювали групами. Найбільше запам’яталась хореографічна сюїта «Карнавал тварин».

comments powered by HyperComments