Харківському зоопарку – 116 років! Тепер його життя можна цілодобово дивитись в Інтернеті

Світлана Шкурай  |  Неділя, 11 вересня 2011, 11:54
10 вересня свій день народження відзначив зоопарк. Цього року з особливим запалом: конкурси, призи, танці, співи та зоолотерея. Партнерами свята стали компанії «Triolan» та «Хладік».
Харківському зоопарку – 116 років! Тепер його життя можна цілодобово дивитись в Інтернеті

О 12 годині біля Великого ставка розпочався святковий концерт. Виступали різноманітні дитячі колективи, відвідувачів розважали міми, по алеях виднілися червоні повітряні кульки компанії «Triolan» і сині прапори «Молодих регіонів». Що тут робили останні - загадка.

Поки на сцені танцювали дітки з Центру дитячої та юнацької творчості Червонозаводського району, поряд розгорнулось інше дійство – найменші гості святкування вітали зоопарк малюнками на асфальті. Тут діти зображували своїх улюблених тварин, а щоб нікому не було сумно, їх розважали веселі клоуни з червоними носами та яскравим одягом.

 

Школярка Ізабелла завітала сюди з подругою. Дівчина із задоволенням ділиться враженнями: «Прийшли вже давно. Бачили виставу. Сподобалось, як танцювали усі колективи!».

Після пісень і виступу маленької гімнастки на сцену вийшли юннати. Вони читали вірші про тваринок, яких тримали на руках. Олена Раденко, юннат Харківського зоопарку, розповідає: «Я допомагаю у відділі приручених тварин годувати тварин, піклуватися про них. Це наша маленька мавпочка Софіта (гладить тваринку). Вона ще боїться гостей. Ми з нею будемо читати віршика».

О 13.30 розпочався розіграш лотереї. Серед призів – черепашки, хом’ячки, акваріумні рибки, равлики і навіть папуга.

До свята компанія «Triolan» підготувала особливий подарунок зоопарку – телевізійний портал «zoo.kharkov.tv», де можна буде побачити новини зоологічного парку, пізнавальні програми, інтерв’ю зі спеціалістами та on-line проекти.

«Ми спробували зробити дещо схоже на те, що представлено в зоопарках інших європейських країн, і намагались внести щось своє у цей проект. У нас зараз можна дивитись на вольєри тварин, як літні, тобто на тваринок, які зараз на природі, так і зимові вольєри, тобто самі будиночки. Також є оглядові камери. Можна побачити, як люди годують тварин, як підходять до них. Частина камер інфрачервоні, які показують і вдень, і вночі, а частина – звичайні» - пояснює Олександр Полковніченко, технічний спеціаліст медіапорталу.

comments powered by HyperComments