Цікавинки ярмаркового фестивалю «Печенізьке поле»

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 12 вересня 2011, 02:02
Серед того що продавалося найцікавішими виявилися декоративні прикраси та сувеніри виготовлені із соломи, садові меблі і яйця шкрябанки з наскрізними дірочками і підсвітками.
Цікавинки ярмаркового фестивалю «Печенізьке поле»

 

Кожен, хто помічав вироби із соломи заслуженої майстрині народної творчості України Галини Воловик призупинявся, розглядав їх, а ті хто мали фотоапарати знімали майже кожен виріб.

Майстриня радісно зустрічала гостей фестивалю. Її вироби не коштували занадто дорого. Але праці в них вкладено багато.

«Треба робити спеціальні заготовки соломи. Якщо цей час не враховувати, то на один виріб я витрачаю один день. Складна і витончена робота більших розмірів забирає до тижня», - наголосила Галина Воловик.

На торгівельному майданчику також виднілися оригінальні вироби з лози, садові меблі і картини.

Яйця шкрябанки з наскрізними отворами продавала Людмила Чернова. Майстриня виготовляє такі вироби за допомогою спеціально загострених голок. Курячі, гусячі, індичі та страусячі яйця відрізняються не лише за розмірами, а й складністю наскрізного візерунку.

Як не дивно, але пані Людмила має величезні труднощі зі збутом своїх виробів. Яйця шкрябанки найбільше цікавлять покупців напередодні Великодня. В інші періоди року постійними покупцями є рідні та знайомі майстрині.

А неподалік торгових наметів стояли професійні натурниці. Вони нагадували красиві статуї. Дівчата стояли непорушно. Їх очі були заплющеними. Але вони, зазвичай, помічали, що до них хтось підходить і дещо змінювали положення рук, або й усього тіла.

comments powered by HyperComments