16 вересня Лозова відсвяткувала своє 142-річчя цікавою та насиченою програмою

Максим Гордієнко  |  Субота, 17 вересня 2011, 13:19
Напевно такого насиченого і цікавого святкування Дня міста в Лозовій не було ще ніколи...
16 вересня Лозова відсвяткувала своє 142-річчя цікавою та насиченою програмою

Розпочалися заходи традиційними урочистостями з нагоди річниці визволення Лозівщини від німецьких загарбників (у цей день і святкується День міста в Лозовій): урочистою ходою, мітингом, виступами ветеранів , очільників міста та району,  покладанням квітів до братської могили, хвилиною мовчання...

 В затишному парку ім. Шевченка для ветеранів був організований «Солдатський привал», під час якого можна було послухати чудові українські пісні від місцевого хору «Заспів» та ансамблю «Україночка», скуштувати смачну солдатську кашу та випити «фронтові сто грам». В цей час поруч, працювала виставка робіт народних умільців міста,  декоративних ікебан школярів та студентської молоді «Прикрасимо місто власноруч». Творча молодь мала змогу показати свій талант в конкурс графіті «Думка художника навколо тебе».

Після обіду відбулося відкриття міського дитячого майданчика «Веселий вулик», якому передувала  театралізована хода маленьких лозівчан «Салют, місто дитячих мрій!».
Ближче до вечора, на четвертому мікрорайоні міста, козаки з Запоріжжя презентували кінне шоу, яке супроводжувалося блискавичним українським народним гумором.
Коли шоу добігало кінця, лозівські байкери представили свій рух колективним об'їздом території Лозової. Далі вони завітали на щойно відкритий концерт на головній площі міста, чим неймовірно порадували присутніх.

Під час концерту, народ розважали артисти з Лозової та Харкова. Там же оголосили початок молодіжного екстрим-проекту «Дозор», який проходив у формі квесту. Під час гри, його учасники знайомилися з історичними пам'ятками Лозової. Але не тільки учасники! Справа в тому, що глядачі мали можливість слідкувати за перебігом гри наживо, через величезні екрани, які були розміщені біля сцени.

Коли стемніло, на площі зібралася чи не вся Лозова. Й не дивно. Саме о цій порі на городян чекали вогняно-піротехнічне шоу та святковий феєрверк.

comments powered by HyperComments