Невідомі особи за допомогою працівників міліції пограбували торговий кіоск № 604 що на Центральному ринку Харкова

Жанна Титаренко  |  Субота, 15 жовтня 2011, 23:43
8 осіб у цивільному одязі власнику торгового кіоску сказали що його товар арештовано, тому вони мусять його вилучити, але жодних документів, які б надавали право для такий дій вони не показали, свої імена та прізвища називати теж відмовилися.
Невідомі особи за допомогою працівників міліції пограбували торговий кіоск № 604 що на Центральному ринку Харкова

До торгового кіоску почали підходити інші підприємці. Вони прохали цих людей, які пакували товар, запросити декількох свідків і в їх присутності записувати скільки чого і куди пакують. Невідомі особи відмовилися показувати іншим людям скільки і якого товару вони складають у великі сині мішки, а потім троє юнаків стали на вході в кіоск, обернулися до людей спинами і перешкоджали фотографувати та спостерігати за тим що відбувалось всередині.

Власником торгового кіоску № 604 є Павло Кіяшенко. У цього підприємця фактично насильно забрали всі гроші (більше 1200 гривень). Порахувати кількість вилучених сумок і рюкзаків так і не дозволили.

На місце подій прибули представники Харківської профспілки підприємців. Невідомі особи продовжували пакувати товар, але назвати свої імена і показати документи, які дають право вилучати товар, вони відмовилися.

Люди з різних телефонів протягом двох годин викликали міліцію. Вона врешті-решт приїхали, без присутності сторонніх осіб поговорили з керівником тих людей, що пакували товар, назвати свої прізвища для журналістів та представників профспілки міліціянти теж відмовилися.

Міліціянти спочатку попрохали людей розійтися, бо навколо кіоску на той час зібралося більше 50 людей, але вони продовжували захищати майно підприємця і не дозволяли його виносити з кіоску. Потім прямо у натовп цих людей почала рухатися міліцейська автівка, дехто стояв до останнього. Тих відтягували силою.

Майно підприємці спакували в міліцейську автівку (номер 1666) і повезли в невідомому напрямі. Особи в цивільному також намагалися завдати тілесних ушкоджень тим, хто перешкоджав забирати майно підприємця.

Наприкінці, власнику торгового кіоску невідомі особи в цивільному і міліцейському одязі залишили маленький пожмаканий папірець на якому написано, що: «в зв’язку з перевіркою по факту злочину від має прийти до Ленінського райвідділку міліції для надання свідчень і отримання повного опису вилученого майна». Під цією запискою підписався старший лейтенант Д. Іщенко. Про забрані силою гроші в цьому повідомленні нічого не сказано.

Після цього випадку голова Харківської профспілки підприємців Олександр Шармар ще раз пояснив тим людям, що зібрались навколо кіоску, те що трапилося і закликав їх допомагати одне одному, тому що в подібну ситуацію зараз може потрапити кожен підприємець.

За словами підприємців, які працюють на Центральному ринку, такі випадки відбуваються вже не вперше. Спочатку невідомі особи забирають товар, а вже потім, заднім числом якось оформлюють документи, а можуть і нічого не оформлювати і не реєструвати.

comments powered by HyperComments