У Свято-Дмитрівському храмі триває виставка книжок, періодичних видань та історичних документів, присвячених темі ОУН-УПА

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 17 жовтня 2011, 12:42
Виставка розпочинається зібраннями книг Великих Зборів Організації Українських націоналістів (1-7), томами постанов ОУН, збірками про діяльність Антибільшовицького блоку народів (АБН) і завершується художньою літературою про діяльність повстанців та дитячими підручниками, за якими вивчали історію України в діаспорі. Підготував виставку Олексій Слободянюк.
У Свято-Дмитрівському храмі триває виставка книжок, періодичних видань та історичних документів, присвячених темі ОУН-УПА

Історичні книги, що виходили друком у 1940-1960 роках є рідкісними, але незважаючи на це, кожен охочий мав можливість розгорнути будь-яку книгу й ознайомитися з її змістом.

Виставка також доповнена історичними документами та летючками, що розповсюджували члени ОУН.

Зібрання рідкісних книг зацікавило не лише парафіян Свято-Дмитрівського храму та сучасних українських націоналістів, а й тих, хто ще остаточно не визначився зі своїм ставленням до ОУН та УПА.

Під час виставки дехто ходив межи відвідувачами і запитував чим українські націоналісти відрізняються від членів УПА, як розшифровується ця абревіатура, за що боролись повстанці, чи діяли такі загони в Харкові тощо.

comments powered by HyperComments