У Харкові швидкими темпами зростає гральний бізнес

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 17 жовтня 2011, 14:09
Гральні автомати розташовані майже біля всіх станцій метро. На одній ділянці радіусом 100-150 метрів розміщено до 6-8 точок цього чорного бізнесу. Примітним також є те, що біля гральних автоматів розміщують ломбарди, аби ігрозалежні люди могли швидко отримати гроші для наступної гри віддавши під заставу свій мобільний телефон чи інші речі.
У Харкові швидкими темпами зростає гральний бізнес

«Справжній варті» також вдалося поспілкуватися з однією людиною, яка працює в мережі гральних автоматів.

Пані «О» (розумієте, справжнє прізвище в цьому випадку ніхто називати не буде) стверджує, що до таких закладів розваг приходять переважно алкоголіки й наркомани. Отримавши певний досвід роботи в цій сфері жінка почала пізнавати наркоманів на нюх, навіть, у транспорті.

За словами цієї жінки, відвідувачі грального залу дуже часто прохають зіграти декілька ігор у борг. Відмовити таким клієнтам дуже важко, але якщо позичити гроші, то на їх повернення можна не сподіватися.

Особи, які хворіють на залежність від гральних автоматів, що часто супроводжується постійним вживанням наркотиків, дуже часто вдаються до всіляких хитрощів, і навіть, злочинів.

«Однієї ночі зі мною стався такий випадок. За гральним автоматом посиділо троє наркоманів з подібною до них дівчиною. Вони вийшли на вулицю, але за кілька хвилин один з них повернувся до грального залу і почав шукати свій мобільний телефон. Він стверджував, що загубив свій мобільник саме тут. Заглядав за всі автомати, повзав по підлозі, а потім кинувся до каси і закричав, що буде шукати свій мобільний телефон там. Я вже підготувалася до того, що всі гроші будуть викрадені і дуже боялася за те, щоб цей злодій мене не прирізав чи не вбив якимсь іншим способом.

У цей момент охоронець вигукнув, що телефон забрала його дівчина і він дійсно це бачив, тільки не зрозумів, що то був не її телефон. Наркоман швидко вибіг на вулицю і почав бити ту дівчину. Гральний зал зачинили і повідомили про цей випадок свого власника. Міліцію ніхто не викликав, бо за це наркомани можуть прийти наступного дня і побити працівників грального залу», - розповіла працівниця мережі гральних автоматів.

Аналогічні випадки відбуваються кожної ночі. Гральні автомати вже більше року забороняються законодавством України, але в Харкові цей закон не діє. Гральні зали трішки маскують, замінюють вивіски, але суть їх діяльності залишається тією ж – якомога швидше отримати побільше грошей, а в який спосіб і якою ціною – то байдуже.

Нижче наведені світлини були відзняті неподалік станції метро Маршала Жукова.

comments powered by HyperComments