Представники "Батьківщини", ПРП та громадських організацій вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років

Жанна Титаренко  |  Субота, 26 листопада 2011, 01:56
Заходи відбувались на меморіальному комплексі пам’яті жертв Голодомору, що розташований на околиці Харкова. Велику хлібину на вишитому рушнику з колосками й калиною було покладено біля ніг дитини, що є частинкою великого пам’ятника й символізує знищене голодом нове на той час покоління українського народу.
Представники "Батьківщини", ПРП та громадських організацій вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років

На меморіальному комплексі також було запалено свічки, покладено квіти, хліб і колоски пшениці, за які було розстріляно не один десяток тисяч людей.

Коротку промову мала голова Харківського осередку Конгресу Української Інтелігенції Ніна Виноградська, в якій вона зачитала вірш, присвячений жертвам голодомору.

Від партії ВО «Батьківщина» коротке слово мав член координаційного комітету з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років Микола Пахнін. Він подякував усім присутнім за участь у заході і закликав вшанувати жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Про наслідки Голодомору і його психологічний вплив на сучасних українців розповів голова Харківської обласної організації  партії  "Реформи і порядок» Іван Варченко.

Завершився захід частуванням присутніх маленькими шматочками чорного хліба.

comments powered by HyperComments