У Харкові відбувся триденний семінар проекту «Пам’ятати заради майбутнього»

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 6 лютого 2012, 21:01
З 4 по 6 лютого у Харкові відбулася заключна частина семінару «Пам'ятати заради майбутнього». У ній взяли участь близько 30 студентів з Ужгорода, Одеси та Харкова. На теми історичного минулого з ними спілкувалися найдосвідченіші та найкомпетентніші фахівці: історики, правозахисники, журналісти.
У Харкові відбувся триденний семінар проекту «Пам’ятати заради майбутнього»

Одним з проектів Інституту Політичної Освіти та Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні є семінар «Пам’ятати заради майбутнього». Він складався з трьох частин, що проходили у різних містах України: Ужгороді, Одесі та Харкові.

Перший день харківського заходу, 4 лютого,  розпочався із заїзду гостей до готелю «Дружба», де учасники семінару і провели три найближчі дні.

4 лютого відбулося відкриття семінару: до учасників звернулися координатор проектів Інституту Політичної Освіти Любомир Грицак та координатор проектів Представництва Фонду Конрада  Аденауера в Україні Анна Портнова.

О пів на другу з невеликою лекцією під назвою «Особливості історичного розвитку Харківщини: міфи та реалії» виступив харківський дослідник Дмитро Чорний, доктор історичних наук. А ввечері про важливість історичної пам’яті для нашого майбутнього на прикладі Німеччини розповіла Крістін Розенберг з Представництва Фонду Конрада  Аденауера в Україні. Наприкінці дня учасники семінару влаштували невеликий брейн-ринг на історичну тематику.

Виступає Євген Захаров

На другий день організатори порадували розмаїттям експертів: молодь послухала доповіді та подискутувала з Володимиром В’ятровичем, екс-директором Галузевого державного архіву Служби безпеки України у Києві (2008-2010 роки), Євгеном Захаровим, співголовою Харківської правозахисної групи;  Вахтангом Кіпіані, головним редактором сайту «Історична Правда», від якого почула немало цікавого про роботу проекту «Великі українці», та Олександром Зінченком, журналістом, ведучим програм «Згадати все» та «Дух часу» на каналі TVI. Разом лектори й слухачі семінару говорили про стан української інтелігенції, розвиток держави, сформованість нації та можливості створення колективної історичної пам’яті.

Група учасників семінару

Останній день перебування у Харкові, 6 лютого, дозволив учасникам семінару познайомитись з містом: побувати на екскурсії, побачити визначні місця, архітектуру Харкова, щоб із знаннями привезти додому ще й нові враження.

Всі фото – Михайло Шелемба.

comments powered by HyperComments