Харківський відділ освіти змушує вирубувати дерева на шкільних подвір’ях

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 23 березня 2012, 23:47
Вже декілька днів поспіль триває вирубка дерев біля Харківської гімназії № 83, що розташована між станціями метро «Площа Повстання» і «Завод ім. Малишева» на перетині Московського проспекту і вулиці Тарасівської.
Харківський відділ освіти змушує вирубувати дерева на шкільних подвір’ях

Про це  «Справжній варті» повідомили представники «Зеленого фронту».

На цей раз приватне підприємство (точна назва з’ясовується) посилається на доручення Харківського відділу освіти, і навіть, намагається надати дозвільні документи на вирубку цілком здорових дерев.

У так званих документах значиться дозвіл на вирубку лише двох аварійних дерев, що розташовані на території гімназії № 83, але вирубують зовсім інші дерева, не чіпаючи аварійних.

Адміністрація школи, у свою чергу, теж всіляко сприяє тому, аби здорові дерева були якомога швидше спиляні і вивезені. Директорка посилається на спеціальний наказ із районо. 

Подібні ситуації у Харкові набирають масштабного характеру. Дорослі здорові дерева були вирубані і на території школи № 54, що розташована по вул. Богомольця,4. А на території дитячого садочка (вул. Богомольця, 5-А), на місці величезних чорних тополь, були збудовані гаражі.

На даний момент міліція не виявляє жодного бажання боротися з нелегальними вирубками на територіях шкіл і дитячих садочків, в тому числі й гімназії № 83. Вирубки здійснюють у світлу годину дня. Правоохоронці на місце подій за зверненнями місцевих мешканців, батьків учнів і членів «Зеленого фронту» не приїздять.

comments powered by HyperComments