У «Єрмилов-Центр» представлено нову виставку

Світлана Шкурай  |  Четвер, 14 червня 2012, 01:30
Роботи 27 відомих українських художників експонуватимуться з 2 червня по 24 серпня 2012 року у Центрі сучасного мистецтва "Єрмилов-Центр". Подивитися на втілення українського арту харків'яни та гості міста можуть у будь-який день тижня з 12 до 20 години.
У «Єрмилов-Центр» представлено нову виставку

Організатори підкреслюють, що ці роботи не є випадковими. У Центрі представлені знакові картини українських митців, що викликали зацікавлення не тільки вітчизняних, а й закордонних мистецтвознавців та колекціонерів. До речі, багато робіт приїхали на виставку, що має назву «Сучасні українські художники»,  з приватних колекцій. З деякими збирачами витворів мистецтва виникали певні труднощі, тому серед представлених робіт немає кількох, що їх планувала розмістити тут куратор виставки Тетяна Тумасян.

Тетяна Тумасян розповідає про виставку

У центрі представлено тільки по одній картині кожного художника. Організатори тішать скорою появою авторських виставок цих митців. Можливо, навіть наприкінці літа.

 До організації долучилися  компанія «Арт-агент», Фонд підтримки сучасного мистецтва "Стедлі Арт Фундація"  та видавництво «РОДОВІД».

Олена Осипчук, виконавчий директор видавництва, зазначила, що буде створено альбом цієї виставки, котрий може слугувати і як перше окреме видання, присвячене сучасному українському арту. До цього видавалися переважно альбоми традиційного народного мистецтва, наївного малюнку.

Олена Осипчук

Олексій Роготченко, мистецтвознавець, розповідає: «Мені здавалось, що ті імена, які зібрала високоповажна пані Тетяна, вони почнуть бунтувати один з одним, бо сучасне мистецтво завжди мусить бути скандальним». А потім додав :«Можна зібрати таку зграю відомих імен, які не те, що не б’ються, а доповнюють одне одного. Немає скандальної брутальності. Тут все інтелектуально та інтелігентно».

Олексій Роготченко

Також протягом літа триватиме конкурс для молодих мистецтвознавців на найкращий твір. Переможець отримає поїздку на двох до Парижу.

 

comments powered by HyperComments