Виставка «Права людини поза грою» відвідала Харків

Світлана Шкурай  |  Неділя, 17 червня 2012, 23:01
Харків – третє українське місто, яке побачило виставку «Права людини поза грою». До цього вона побувала в Києві та Львові. Почитати стенди, що розповідають про побиття в міліції, переслідування громадських активістів та інші неприпустимі порушення, харків'яни та гості приймаючого міста могли 16 червня з 12 до 17 години.
Виставка «Права людини поза грою» відвідала Харків

Організаторами заходу є київська організація «Центр громадянських свобод» та чеська організація «People need». Виставка складається з історій українських організацій та громадян – яскравих прикладів  найбрутальніших та найтиповіших порушень прав людини в Україні протягом останніх двох років. Тут можна побачити фотографії, вислови відомих людей про свободу та єдність, опис найрезонансніших випадків українською та англійською мовами.

Вікторія Бабій, співорганізатор акції: «Між грою і життям є паралелі: якщо правила порушуються, тоді це вже не та гра, в яку ми грали спочатку».

Максим Корнієнко, юрист: «Найпоширеніше порушення прав людини  в Україні – катування у міліції, заборони проведення мирних зібрань, закриття засобів масової інформації. Випадки катування у райвідділках за два останні роки зросли.  Як показує практика, катують не так через щиросердне зізнання, а тому, що їм це приносить задоволення. Люди ставляться до міліції, як до окупанта».

До речі, в день проведення виставки, за словами Максима, директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами Валентин Олександрович Топчій сказав організаторам, що міліція складатиме протокол й заходу не буде, але правоохоронці таки не завадили виставці відбутись.

 

comments powered by HyperComments