Нова виставка у Харкові: художній текстиль як мистецтво

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 22 червня 2012, 13:23
Харківський обласний центр народної творчості 21 червня о 16 годині відкрив нову виставку під назвою «Дивовижний текстиль». Серед представлених робіт картини, капелюшки, одяг і навіть маленькі сумочки для мобільних, виконані у техніках валяння, в'язання та плетіння. Народні мотиви переплелися з сучасними елементами, вибаглива текстура – із соковитими кольорами.
Нова виставка у Харкові: художній текстиль  як мистецтво

Хочете шалика у народному стилі чи капелюшка, як у Каті Осадчої? Тоді Вам обов’язково потрібно відвідати центр народної творчості. Але звичайними для гардеробу речима автори не обмежились. На поличках красувалися маленькі іграшки (наприклад, «Три куми»), прикраси для ручок та черевички, увінчані яскравими маками.

Аксесуари з валяної вовни продемонстрували моделі. Вони виходили у найрізноманітніших шаликах, головних уборах, намистах та з сумочками.

Юлія Соколовська, Олена Вовк, Олена Мурашко, Олеся Вакуленко, Олена Кравчинська, Світлана Кот, Вікторія Василькова та багато інших харківських майстрів з художнього текстилю представили широкому загалу свої роботи.

Світлана Кот, автор капелюшків: «Повсть – це чарівний матеріал, з якого можна зробити абсолютно все. Але я люблю цей матеріал, в першу чергу, за те, що з нього можна робити такі чудові капелюшки».

Від кочівників до модерну пройшла шлях техніка валяння. Відповідно, змінилося і призначення виробів, створених за її допомоги. «Якщо раніше повсть – це було необхідне для виживання ремесло, то зараз – це безмежні можливості для творчості» - зазначає Олена Мурашко, майстер з валяння.

На завершення Олена Кравчинська провела майстер-клас з валяння та відповіла на запитання гостей відкриття.

Виставка триватиме до 15 серпня. Поглянути на представлені експонати можна з понеділка по суботу включно з 10 години до 17.30.

 

comments powered by HyperComments