Працівники міліції не могли стримати натовп. Штурм міської ради блокували підрозділи «Беркуту»

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 20 серпня 2012, 17:42
Штурм міської ради тривав пів години. Учасники акції протесту проти дій чинної влади намагалися пройти всередину приміщення і потрапити на сесію Харківської міської ради.
Працівники міліції не могли стримати натовп. Штурм міської ради блокували підрозділи «Беркуту»

 

Пікет розпочався о 10 ранку і завершився близько 13.30. Для Харківського міського голови Геннадія Кернеса один з місцевих музикантів заграв пісеньку на тюремну тематику «Мурка».

Саме сьогодні відбувалася сесія Харківської міської ради з питань фінансування та дотримання нового закону «Про засади державної мовної політики».

Учасники акції виступили проти політизації мовного питання.

Штурм Харківської міської ради розпочав очільник Харківського осередку партії ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Побачивши, що працівників міліції, які захищають вхідні двері, всього-на-всього близько 10 осіб, частина учасників акції долучились до штурму.

(Люди відтягували працівників міліції від дверей міської ради, намагаючись у такий спосіб звільнити прохід для інших. Працівники міліції чинили неабиякий фізичний опір.)

Але на цьому етапі думки щодо штурму Харківської міської ради розділилися. Голова Ленінської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Микола Пахнін закликав учасників акції припинити штовханину і звільнити прохід до дверей для депутатів Харківської міської ради від ВО «Батьківщина». Ця група депутатів намагалася пройти в сесійну залу Харківської міської ради.

Однак представники ВО «Свобода» продовжували штурм, посилаючись на те, що є не лише центральний вхід у міську раду, а й інші входи і виходи.

«Якщо Ти покликав іти вперед, то ніколи не клич назад», - зазначив після штурму Ігор Швайка.

comments powered by HyperComments