«Вишиванкова хода» стала традиційним заходом з відзначання Дня незалежності України

Жанна Титаренко  |  Субота, 25 серпня 2012, 16:22
24 серпня вулицями міста знову лунала українська пісня та щирі привітання з Днем незалежності України. Однак частина людей долучилась до «Вишиванкової ходи» на знак протесту щодо дій чинної влади.
«Вишиванкова хода» стала традиційним заходом з відзначання Дня незалежності України

Організували цей захід члени Харківського осередку громадської організації «Молода Просвіта» та громадської ініціативи «Оновлення країни». Як і минулого року, харківці зібралися на майдані Рози Люксембург (біля ЦУМу) і через майдан Конституції та вулицю Сумську попрямували до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Учасники акції також пройшлися біля нового пам’ятника встановленого цього літа на честь проголошення незалежності України.

Однак зупинитися біля цього пам’ятника з квітами чи піснею учасники «Вишиванкової ходи» відмовилися.

«Такий пам’ятник було встановлено на честь проголошення незалежності у Мексиці. Він точнісінько такий, як у Харкові, тільки світлий. Це черговий прояв плагіату. Незалежність України виборона кров’ю, а не вкрадена в когось. То чому пам’ятник має бути вкраденим», - з обуренням зазначали учасники акції.

А неподалік парку Шевченка до «Вишиванкової ходи» долучилася ще одна невеличка група учасників. Вони викрикували з натовпу: «Біла раса для України!», «Геть жидів!» тощо.

(Найактивніше за "Україну для білої раси" виступав юнак у камуфляжній формі. Правоохоронці на такі закиди не реагували.) 

Більшість учасників акції сприймали такі гасла негативно. Потім почалися суперечки довкола постаті Степана Бандери і критика дій чинної влади.

Однак перед пам’ятником Тарасу Шевченку всі зайві розмови і суперечки припинилися. Молодь розгорнула синьо-жовті прапори і всі учасники акції заспівали Гімн України.

comments powered by HyperComments