Святкове паломництво з «Українікою»

Далія Степко, Юлія Ашурко  |  П'ятниця, 9 листопада 2012, 16:25
4 листопада відбулась чергова паломницька подорож від проекту «Україніка». Цього разу до храмів Харківської області вирушили два автобуси, не вмістивши навіть усіх охочих.
Святкове паломництво з «Українікою»

Цікавим є те, що день поїздки припав на велике православне свято – Казанської ікони Божої Матері. Першою зупинкою став Свято-Покровський храм у Безлюдівці. Паломники потрапили саме на ранкове служіння. Відстояли службу, помолилися святиням і вирушили далі. Наступний -  храм Святого Дмитра Солунського у Васищево. В самому храмі панували спокій, тиша і гармонія, не дивлячись на те, що людей у храмі було дуже багато. Звідти їхали у Коробів Хутір. Екологічною стежкою піднялись учасники туру на Козачу гору. Огляд чудового краєвиду Сіверського Дінця і залишків Свято-Миколаївського храму надали усім нових сил та натхнення.

Вся подорож проходила у святковому настрої. Дорогою, в перервах між розповіддю екскурсоводів і учасників молодіжного руху «Україніки», грали «Пісні-мотанки». Спеціально підібраний альбом у виконанні культурницького діяча і співачки Аліни Івах. Ці пісні торкаються тем любові, надії, добра і зла, таких важливих і злободенних. Народні мотиви нагадують про Батьківщину, рідних, сім’ю і дитинство.

Наприкінці подорожі паломники зупинились у селищі Водяне. Там з благословення матінки на їх приїзд чекали монахині Борисо-Глібського жіночого монастиря. Проводили екскурсію, приймали гостинці від учасників туру і самі пригощали святковою вечерею у трапезній. Кожен мав можливість прикластись до чудодійної Нерукотворної Ікони Спасу та ікони Неупиваної Чаші, набрати освяченої води з джерела, а також допомогти черницям після вечері.

На зворотному шляху паломники радісно ділились враженнями. На думку учасників Україніки, такі заходи і взаємна допомога наближують  людей до розуміння найважливішого.  «Ми духовно розвиваємось самі і намагаємось принести благо іншим» - каже учасник молодіжного руху Дядечко Катерина. Велику вдячність за безцінну допомогу і участь виразила керівник проекту «Україніка» Ніна Іванівна Баласанян екскурсоводам, Ткаченко Ользі Василівні та Івко Любові Миколаївні, а також компаніям-перевізникам за співпрацю. Окрема подяка  Шестаковій Лідії Іванівні за підтримку в організації туру.

З нетерпінням чекаємо наступного паломництва «Україніки».

comments powered by HyperComments