Просвітяни зібрали понад 300 книжок для бібліотеки села Черемушна Харківської області

Жанна Титаренко  |  Неділя, 18 листопада 2012, 21:39
«Молода Просвіта» долучилась до акції проекту «Україна читає», який започаткувала студентка Києво-Могилянської Академії Вікторія Афанасьєва. Село Черемушна обрали не випадково. Адже саме тут народилася і творила харківська письменниця Маруся Вольвачівна.
Просвітяни зібрали понад 300 книжок для бібліотеки села Черемушна Харківської області

У селі Черемушна молоді просвітяни дали святковий концерт та зібрали спогади односільчан про Марусю Вольвачівну. Одну частину села в народі до сьогодні так і називають – «Вольвачівка».

Невипадково, концерт розпочався з ліричних мелодій того часу, коли жила і творила Маруся Вольвачівна. Харківська бандуристка Вікторія Ліра також виконала пісні на слова Тараса Шевченка.

(Вікторія Ліра зі своїми донечками)

Продовжив концертну програму харківський бард Микола Воловик. Він виконав пісні на слова Анатолія Перерви, Лариси Вировець та багатьох інших харківських поетів. Завершився концерт відомими українськими народними піснями.

(Микола Воловик виконує авторську пісню про козака Сірка)

Про проект «Україна читає» розповіла його засновниця Вікторія Афанасьєва. Книжки для сільських бібліотек жертвують видавництва, громадські організації, письменники і звичайні люди. Як виявилося – у Черемушній відбулася 15-та акція цього проекту.

(Віткторія Афанасьєва ділиться спогадами про першу акцію проекту "Україна читає")

Особливу подяку за рідкісні видання книжок та відео диски організатори акції висловили голові Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Павлу Мовчану.

(Організатори акції Михайло Дюженко та Віткорія Афанасьєва)

Збір книжок на Харківщині організовували: голова Харківського обласного осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта» Михайло Дюженко, просвітяни Ірина Злобіна, Олена Красиля, редакція видання «Справжня варта», Товариство політв’язнів і репресованих та небайдужі до просвітництва мешканці Харкова.

(Просвітяни дарують книжки школярам Черемушнянської школи)

З комерційних організацій проект «Україна читає» підтримує кав’ярня «Золотий дукат» (м. Харків, вул. Червонопрапорна, 6). За цією адресою харківці приносили і залишали книги для бібліотеки села Черемушна. Це дуже зручно за місцем розташування і часом. Тож не будьте байдужими і долучайтесь до наступної акції: «Книжка під подушку на День Св. Миколая».

(Продовжуємо збір книжок для наступної сільської бібліотеки!)

comments powered by HyperComments