Не той метод: Захисники довкілля разом з проросійськими організаціями протестували проти фрекінгу

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:21
У Харкові на Майдані Свободи відбувся мітинг громадських і політичних організацій, які протестували проти підписаної між українським урядом і компанією Shell угоди що до видобутку сланцевого газу методом фрекінгу.
Не той метод: Захисники довкілля разом з проросійськими організаціями протестували проти фрекінгу

У мітингу взяли участь "Зелений Фронт", "Трудова Харківщина", "Український вибір", Прогресивна соціалістична партія України, анархісти. Оратори висловили занепокоєння непрозорими умовами угоди, відсутністю екологічного контролю за діяльністю кампанії Shell, а також тим, що не проведені громадські слухання на території де планують видобувати сланцевий газ.

Учасники мітингу нагадали депутатам, що фрекінг — дуже небезпечний процес, який в багатьох країнах світу або забороняють, або суттєво обмежують, а також про Резолюцію № 118 Міжнародного союзу охорони природи, яка вимагає від усіх країн світу не видавати ліцензії на фрекінг і заборонити видобуток газу цим методом поруч з родовищами питної води, а також у природоохоронних територіях та зсувонебезпечних зонах.

 На  Майдані Свободи, окрім противників видобування сланцевого газу методом фрекінгу,  з’явилися також прихильники урядової угоди – десяток бритоголових хлопців з невідомої широкому загалу організації Український національний союз. Бритоголові молодики намагалися зірвати мітинг, вигукували образи на адресу учасників, намагалися спровокувати сутичку. Але співробітники міліції не допустили сутички, і молодики розсіялися у натовпі.

 Мітинг під екологічними гаслами продовжився. Під час мітингу було зібрано 126 підписів під зверненням до Верховної Ради та Харківської обласної Ради з вимогою  анулювати рішення позачергової Сесії Харківської обласної Ради від 17.01.2013 р., ухвалити на державному рівні мораторій на проведення на території України фрекінгу, провести парламентські слухання, прийняти відповідні нормативні акти,  які б гарантували безпеку населення та територій в процесі розвідки та розробки родовищ нетрадиційного газу.

comments powered by HyperComments