Євроінтеграція: учасники руху «Ми – європейці» завітали до Харкова

Світлана Шкурай  |  Неділя, 3 березня 2013, 14:32
«Вікно у Європу. Через Харків» - таку назву мала зустріч харків’ян з представниками руху «Ми – європейці» з Києва, Сімферополя та Харкова. Захід проходив 2 березня у великій залі Харківської правозахисної групи.
Євроінтеграція: учасники руху «Ми – європейці» завітали до Харкова

Організатори почали з привітань і вступного слова, яке продовжила Ольга Шумило з Брюсселю, яка відповіла на запитання присутніх та поділилася своєї «закордонною» думкою за допомогою «Skype». Вона вважає, що останній саміт нічого не змінив, а його цінність полягає тільки у демонстрації того, що європейці не зачинили двері для нас. «Це був саміт, на якому президенти Євросоюзу і Єврокомісії говорили з Віктором Януковичем і намагалися переконати його виконати умови для підписання угоди. Успіх інтеграційних процесів залежатиме від дій української влади протягом наступних кількох місяців», - запевнила жінка. Харків’яни вимагали «сувору правду» від ораторки – ексклюзив з місця події. Ольга пояснила, що зустріч президентів була закритою і додала, що Україна ніколи не буде рівноправним партнером країн ЄС до того часу, поки ми не піднімемось до їхнього рівня.


 

Рух «Ми – європейці» проводив зустрічі з громадянами різних українських міст, фейсбук-конференції з Анатолієм Гриценком, Євгеном Захаровим та іншими відомими людьми, переважно політиками. Своїм завданням активісти вважають формування «малих кіл» - груп активістів, які впроваджуватимуть європейські цінності в життя у власних будинках, районах, містах.

Олександр Янковський, журналіст з Сімферополя, розповів про свою передачу «Можливо все», де показує успіхи жителів країн ЄС, та залишив диски із записами ефірів, які можна було взяти, щоб показати знайомим чи просто переглянути ще раз самому.

Поспілкувалися учасники заходу на такі теми: «Як вони в Європі дійшли до такого життя?», «Україна європейська: острови надії в Харкові», «Саміт пройшов – що далі?» та інші. Спікери виступали, ілюструючи свої доповіді відео, фотографіями та презентаціями, а глядачі ставили запитання та ділилися враженнями.

comments powered by HyperComments