У Харкові пройшов перший фестиваль буккросингу

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 18 березня 2013, 16:42
Два дні тривав фестиваль «Літературне бомбардування». Він поєднав у собі не тільки оригінальні літературні твори, веселу молодіжну компанію, а й спілкування з цікавими людьми. Свої улюблені книжки презентували співак та актор Місько Барбара, художник Гамлет Зінківський та інші харківські митці. У неділю, 17 березня, в молодіжному центрі «OST» відбувся заключний захід – обмін іноземною літературою.
У Харкові пройшов перший фестиваль буккросингу

Відкриття святкували 16 березня. Того дня в приміщенні «OSTу» зібралися прихильники буккросингу та літератури загалом. А яке ж серйозне свято обходиться без дрес-коду? За нього слугувала наявність книжки для обміну.

Перший день фестивалю

Навіть зала була прикрашена по-літературному: уздовж стін висіли перев’язані грубим мотузком книги. Це виглядало дещо символічно: книги мали звільнитися з домашнього ув’язнення та вирушити у мандрівку до нового, але тимчасового, власника.

Принцип обміну такий: Ви приносите книгу, презентуєте її, зачитуєте уривок, людина, яка хоче почитати твір, піднімає руку, отримує книжку, обмінюється з власником контактами. Прочитавши, вона телефонує або інший способом повідомляє, що готова віддати літературний твір назад. Так книжка повертається додому. Учасникам свята ці правила пояснила Олена Сорока, співорганізатор фесту і ведуча вечора.

Олена Сорока на другий день принесла англомовну книжку

І процес пішов! Першим свою книжку презентував Юрій Сулима, організатор фестивалю. 

Юрій Сулима на другий день обрав книгу німецькою мовою

А потім запрошували гостей по черзі. Гамлет Зінківський розповів про свої книжкові захоплення, Артем Воробйов з гурту «Кривоструй» зачитав улюблений уривок з книги – дитячі спогади головного героя. Місько Барбара вийшов на сцену з цілим пакетом книжок. У ньому було кілька екземплярів книги громадського діяча та мецената Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем».

Громадський активіст Олексій Степановський розповідає про свою улюблену книгу

Після кількох гостей презентувати свої книжки почали всі учасники фесту.


comments powered by HyperComments