«Чичибабін-фест»: святу сучасної поезії бракує сучасності

Світлана Шкурай  |  Неділя, 31 березня 2013, 23:31
Фестиваль сучасної поезії «Чичибабін-фест» відкрився 30 березня і триватиме до 1 квітня включно. У першому концерті, що пройшов у Великій залі Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, взяли участь музиканти та письменники.
«Чичибабін-фест»: святу сучасної поезії бракує сучасності

Розпочали з виступу двох піаністів – аспірантів університету. Кілька фраз ведучих – і стартував «марафон» поетів. Вони виходили один за одним після представлення і  короткої біографічної довідки. Щоправда «забіг» спочатку вийшов дещо повільним та монотонним, згодом він трошки «оживився» за рахунок вкраплень дещо «чужорідних» віршів у порівнянні з поезією, яка вже звучала.

Свої твори читали В. Алєйніков, Н. Ванханен, Н. Виноградова, Г. Титов, А. Яновська, С. Жадан та інші автори. Звучали поезії й українською, і російською мовами.

Публіка розмаїтістю особливо не радувала. Особливо це стосується вікової категорії: на жаль, людей до тридцяти років було мало.

Наступного дня відбулись Чичибабінські читання в Центрі культури Київського району, в яких взяли участь і дослідники творчості Б. Чичибабіна, а 1 квітня там же читатимуть вірші харківські учасники фестивалю та кілька гостей.

comments powered by HyperComments