"Україніка" та Українська Лютеранська Церква про віру і мужність

Міра Нортон  |  Субота, 18 травня 2013, 14:26
15 травня в Спілці письменників України спільними зусиллями "Україніки" та Української Лютеранської Церкви відбувся перегляд і обговорення документального фільму про Ніка Вуйчича – «проповідника без рук і без ніг». Ініціатором та гостинним господарем цього заходу став пастор Української Лютеранської Церкви, громадський діяч, член Спілки журналістів України Віктор Хаустов. Співорганізатором виступила голова громадської організації "Україніка", член Спілки журналістів України Ніна Баласанян.
"Україніка" та Українська Лютеранська Церква про віру і мужність

Герой фільму Нік Вуйчич народився із жахливою патологією – без рук і ніг. Але, не зважаючи на це, він повністю реалізував себе. «Нік Вуйчич зумів досягти того, чого досягає не кожна здорова людина,  - каже Ніна Баласанян, - Це повністю цілісна, соціально розвинена, багатогранна особа з невтримною жагою до життя». Президент благодійної організації, власник мотиваційної компанії «Attitude Is Altitude», він має дві вищі освіти – бухгалтерську та у сфері фінансового планування, грає у м’яч, гольф, стрибає з трампліну в басейн, пірнає, плаває, катається на скейтборді, дошці для серфінгу, керує моторним човном, рибалить, малює і пише. Крім того, ця людина самостійно себе доглядає – причісується, чистить зуби, голиться, відкриває водопровідний кран, управляє коляскою і т.д.
Перегляд фільму відбувався у невимушеній атмосфері і символічно за круглим столом де всі, і не суттєво хто за фахом та життєвими поглядами, були рівні.
Документальні кадри з життя людини, яка з народження була обділена найнеобхіднішим, без чого неможливо взагалі обійтися в житті, потрясли усіх присутніх до глибини душі. Щиру Віру та милість Божу відзначив в цій людині пастор Віктор.

пастор Віктор Хаустов

А захват від щохвилинної боротьби та життєрадісна посмішка Ніка не залишили байдужим Геннадія Згурського – кандидата історичних наук. Людина, яка завдяки силі своєї волі, непомірному бажанню жити, і щирій всепоглинаючій Вірі, не просто на даний час живе повноцінним життям, але й допомагає іншим, мотивує своїм прикладом - що навіть без рук та ніг, при великому бажанні та вірі, можна піднятися, і не має значення, скільки разів ти впав. Дивлячись на Ніка розумієш, як іноді ми перебільшуємо наші негаразди, як впадаємо у відчай при мізерних бідах, боїмося не тільки піднятися коли впали, а навіть подумати про те, що можемо це зробити.

Учасники обговорення стрічки

Тож обговорення  побаченого було жвавим та різноманітним, кожен у цьому маленькому відрізку великого життя побачив своє. Представник "Україніки" Іван Сорбат розповів, що також прийшов до Бога через страждання і негаразди і вважає, що тільки завдяки їм людина стає сильнішою, вже по іншому дивиться на такі, здавалось би, звичайні речі. Ще одна представниця громадського об єднання Вікторія Куравська зазначила, що попри вади, Нік щодня допомагає іншим і робить це із задоволенням, з великою любов'ю до людей і Бога. Багато хто висловлював своє захоплення і фільмом, і людиною, яка спромоглася жити всупереч. Глибоко вражений побаченим Володимир Малишевський, частий гість УЛЦ, просив Господа, щоб ми були схожими на Ніка Вуйчича у його вмінні жити.

"Коли буря, Бог можливо не зупинить її, але Він зігріє і збереже вас під час цієї бурі" – каже нам Нік Вуйчич. Саме це і хотіли донести до всіх організатори вечора. Віра, мужність, самореалізація та безкорисна допомога – ось які інтереси об’єднали учасників заходу. З нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі, які не тільки збагачують нас інтелектуально та духовно, а ще і дарують справжніх друзів.

comments powered by HyperComments