Круглий стіл: «Тарас Шевченко і сучасність» в Харківській «Просвіті»

Дарія Гриценко  |  Понеділок, 20 травня 2013, 11:09
Науковці, народознавці та громадські діячі зібралися в Харківській «Просвіті» на круглому столі «Тарас Шевченко і сучасність». Основними доповідачами були доктор наук, історик з Харківського національного університету «ХПІ» Володимир Скляр та народознавець Волеслав Сивокінь, які підкреслили, що національна ідентичність України набула повної ваги саме завдяки Тарасові Шевченку.
Круглий стіл: «Тарас Шевченко і сучасність» в Харківській «Просвіті»

Під час круглого столу було оголошено програму на Шевченківські дні у травні. Найближчим часом у Харкові пройде низка заходів, зокрема, 21 травня о 15:00 відбудеться зустріч з кіноактрисою Світланою Живанковою (м. Одеса). А о 17:00 почнеться програма, що включатиме:

- Виступ ансамблю автентичного виконавства «Слово», художній керівник Леонід Котохін;

- Зустріч з письменниками Павлом Мовчаном та Леонідом Горлачем, лауреатами Шевченківської премії (м. Київ);

- Виступ просвітянського співочого гурту «Харків’яни», художній керівник заслужений діяч культури Анатолій Зорик.

Багато охочих висловити своє ставлення до творчості та особистості Тараса Григоровича виявилось під час проведення круглого столу. Зокрема, цікавими були виступи просвітян Ігоря Бовцайла, Вірослава Зозулі, Ніни Баласанян, Ольги Давидюк, Славорада Лохоні, Валентини Овод та ін. Тарас Шевченко є творцем нації, її духовним батьком, що увібрав в своє серце дух і силу української землі, красу української мови, любов до Волі і свого знедоленого народу і широко розкрив своє серце для інших. Тому називаємо його світочем, тому завжди пам’ятаємо і постійно говоримо.

До вподоби пристали всім виступи талановитого художника, члена Національної спілки художників України Іллі Панька та голови ХОО Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Ігоря Кравціва, котрий був приємно здивований кількістю виступів, часом гострих, але відвертих і сповнених любові до творчості Шевченка. Адже він був і художником, і поетом, і трибуном, і музикантом, і воїном, який здобув для України більше за сотні армій з генералами, за сотні дипломатів, міністрів, депутатів разом узятих і його тернистий шлях є для нас дороговказом любові до України.

comments powered by HyperComments