«Ми – українці». До свята незалежності присвячується

П'ятниця, 19 серпня 2016, 15:49
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулася презентація арт-проекту «Ми – українці!», присвяченого 25-ій річниці з Дня незалежності.
«Ми – українці». До свята незалежності присвячується

Цим проектом організатори мали намір познайомити відвідувачів з культурним зрізом сучасного українського мистецтва. На експозиції представлені роботи, виконані в різних стилях, напрямках і техніках. Тут також можна побачити твори, виконані людьми різного віку та рівня майстерності – починаючи з учнів художніх шкіл і закінчуючи професійними художниками.

«Ми хотіли зробити проект, присвячений 25-й річниці Незалежності України, – розповіла кураторка галереї «Мистецтво Слобожанщини» Віра Лагутіна, – де будуть зібрані роботи авторів різного віку та рівня художньої освіти. На виставці представлений живопис, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво. Тут ви можете побачити валяння, графіку, живопис, ляльок-мотанок, батик, гобелени, рушники, корнепластику, скульптуру та інші види мистецтва, які об’єднані любов’ю до України».

Тематика робіт абсолютно різноманітна. Тут можна побачити і абстрактне мистецтво, і роботи, в яких втілилась актуальна проблематика сьогодення. «Ця виставка розповідає нам про те, який красивий наш край, які у нас неповторні люди, – додала Віра Лагутіна, – і, звичайно, ми не могли обійти актуальну тему на сьогодні. Мова йде про сумне, про війну на Сході України. Декілька робіт на цю тему також представлені в арт-проекті. Але все одно тут є любов, краса і мир.

comments powered by HyperComments