Кривава трагедія в новорічну ніч: 24-річний харків'янин зарубав сокирою рідного брата

Вівторок, 18 січня 2011, 14:29
1 січня 24-річний харків'янин сокирою зарубав свого 22-річного рідного брата, а його тіло сховав на технічному поверсі будинку.
сокира вбивство

До чергової частини Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області прийшла жителька Харкова з заявою про те, що пропав її 22-річний син – з другого січня він не ночує вдома та не відповідає на телефонні дзвінки.

В ході розслідування правоохоронцями було встановлено, що зниклий хлопець проживав разом із братом, 1986 року народження. Їхні батьки були розлучені, тому мати з батьком жили в різних районах Харкова і до синів особливого інтересу не проявляли.

Останнім зниклого хлопця бачив його старший брат, з яким вони разом зустрічали Новий рік. Він розповів оперативникам, що на горищі, прямо над своєю квартирою, вони обладнали житлову кімнату, поставили там диван і стіл з комп'ютером і саме там, на технічному поверсі будинку вони відзначали свято. Випили пива та полягали спати, а вранці менший кудись зник…

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники сектору карного розшуку Жовтневого РВ встановили, що брати ніде не вчилися та не працювали, часто сварилися між собою. У новорічну ніч, близько 1-ої години, після спільного розпивання алкогольних напоїв старший брат вирішив позбавитися від родича, тому що той до нього чіплявся та постійно загрожував розправою. В той момент, коли молодший заснув, він взяв із квартири сокиру та попрямував до сплячого родича, якому наніс декілька ударів у скроню. Від отриманих травм молодий чоловік помер на місці. Щоб приховати сліди злочину, брат убитого за допомогою кухонного ножа розчленував труп на шість частин, і розклав їх по сміттєвих пакетах. Потім відніс останки в один з далеких кутів технічного поверху, прикрив картоном і замазав все це мастикою.

На технічному поверсі будинку працівники міліції виявили частини тіла загиблого, які були направлені до моргу. Речові докази (сокира, ніж) вилучені.

Працівники сектору карного розшуку встановили, що підозрюваний вже кілька років знаходиться на обліку в психдиспансері. Неодноразово перебував у депресивному стані та одного разу намагався навіть покінчити життя самогубством. На даний час підозрюваний затриманий в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Жовтневого РВ порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), що карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, у Вінницькій області п’яний водій сокирою порубав службовий автомобіль співробітників ДПС.

comments powered by HyperComments