У Харкові розпочався триденний фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 18 травня 2012, 15:25
В обласного центру культури та мистецтва зібрались кращі колективи народного співу майже з усіх куточків України, а також з Бєлгорода та Воронежу. В рамках фестивалю проходить виставка «Україна етнічна» та наукова конференція на тему: «Традиційна культура в умовах глобалізації».
У Харкові розпочався триденний фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

 

«Фестиваль традиційної культури проводиться в Харкові та області з 1996 року. Метою фестивалю є збереження та відтворення народних традицій, звичаїв, обрядів, зважаючи на їх регіональну своєрідність, самобутність. Заходи фестивалю висвітлюють проблеми збереження та розвитку традиційної культури народів України та інших країн», - зазначила на відкритті фестивалю директор обласного центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко.

(Фестиваль розпочався з прес-конференції, учасники якої привітали гостей міста і передали слово майстрам художніх ремесел та народним колективам пісні і танцю.)

(Фестиваль зібрав виконавців трьох поколінь)

У залах обласного центру культури та мистецтва зібрані роботи більше 20 сучасних майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Це розпис, вишивка, писанки, витинанки, вироби з дерева, металу, лози, рогозу та соломи, гобелени, кераміка та ляльки.

(Гобелен "Журавлі")

(Різьба по дереву)

(Декорації із соломи)

19 травня (у суботу) вокальні колективи матимуть виїзди в райони Харківської області, серед яких: Балаксійський, Нововодолазький, Дергачівський, Валківський та два райони Харкова.

Родзинкою фестивалю «Покуть плюс» виконавці українських та російських народних пісень вважають 20 травня (неділю). Цього дня вони матимуть можливість донести частинку традиційної народної культури до широкого загалу. З 10.30 розпочнеться урочиста хода від центру культури та мистецтва до саду Шевченка, з 11.30 – на алеях саду майстер-класи з народних танців, о 12.00 – біля фонтану в саду Шевченка урочисте закриття фестивалю.

comments powered by HyperComments