«Цвітуть небеса» на чудових вишивках Любові Бугар

Середа, 14 серпня 2013, 18:20
15 серпня о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкриється виставка сучасної і традиційної вишивки під назвою «Цвітуть небеса». На ній будуть представлені роботи майстрині із селища Красного Первомайського району Любові Бугар. Майстерна вишивальниця освоїла практично всі види техніки, з допомогою голки і нитки вона творить справжні чудеса.
«Цвітуть небеса» на чудових вишивках Любові Бугар

Ще дівчинкою Любов Миколаївна захопилася вишиванням. Свою першу серйозну річ – рушник вона вишила до власного весілля. Робота над таким виробом триває  протягом двох тижнів, займає одну годину в день, і не обтяжує, а радує майстриню.

Окрім рушників, Любов Бугар вишиває сорочки, картини, ікони. Політ її фантазії не має меж, фарби барвисті і різноманітні, а серед усіх численних робіт немає двох однакових.

В процесі дослідження вишивальної культури минулого, майстриня запам’ятовує ті елементи, які їй подобаються, втілює їх в життя, пропускає крізь призму власного сприйняття і додає щось своє, самобутнє і оригінальне. Вже 36 років вона без відпочинку робить улюблену справу і показує свої прекрасні роботи на численних виставках.

Вишивку Любові бачили в Москві, Варшаві, Торонто, Ганновері. Традиційним вже стали її виставки в Харкові. Вони проводяться з 1982 року.

От і зараз протягом трьох тижнів можна полюбуватися на чудові вироби майстрині, які несуть радість і світло.

Виставка проходить з 15 серпня по 5 вересня.

Адреса: Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала на першому поверсі

comments powered by HyperComments