В Харкові відкрилася художня виставка «Дарую майстерність»

Юлія Гуш  |  Четвер, 15 травня 2014, 23:08
15 травня в харківський галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшло відкриття 4-ї виставки студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»
В Харкові відкрилася художня виставка «Дарую майстерність»

На виставці представлені живописні та графічні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і відповідно до тенденцій contemporary art. В експозицію ввійшли роботи таких викладачів, як Костянтина Савченка, Сергія Родіонова, Максима Кілочка, Олексія Полякова та інших. Їх доповнюють роботи талановитих студентів Харківського художнього училища.

«Основна тематика цієї виставки це – спадкоємність поколінь, – розповіла Віра Лагутіна, куратор галереї «Мистецтво Слобожанщини», – у нас йде безпосередній зв’язок «викладач-студент». В одному залі експонуються роботи викладачів, а в іншому – студентів. З кожним роком виставка стає все більш насиченою і якісною відносно свого художнього рівня. Тут експонується живопис, графіка і скульптура. Цього року, як всі відмічають, сильний рівень акварелей».

«Ця виставка відрізняється тим, що цього року бере в ній участь багато студентів 1-2 курсу, – повідав Костянтин Савченко, директор Харківського художнього училища, – вони вже досягли пристойного професійного рівня. Вони брали участь в республіканських та міжнародних виставках. Їх вже оцінили в нашій Національній спілці художників. Ми робили ставку на зовсім юних студентів, чия творчість вже вирізняється високим професіоналізмом».

Представлені на виставці роботи поєднують в собі академічну чіткість, сміливість рішень та новаторство виразної образності. Таке поєднання сприяє діалогу між глядачами та авторами цих робіт. Триватиме виставка до 24 травня. 

comments powered by HyperComments