В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся вечір пам‘яті Катерини Серебрякової (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 18 грудня 2014, 12:35
17 грудня в харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшов вечір пам‘яті Катерини Серебрякової, доньки видатної художниці Зінаїди Серебрякової.
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся вечір пам‘яті Катерини Серебрякової (фото)

Катерина Серебрякова свого часу зробила вагомий внесок для збереження творчого добутку свої матері. Вона була засновником та почесним президентом Фонду імені Зінаїди Серебрякової.

Захід був організований неформальним товариством друзів Зінаїди Серебрякової на чолі з Михайлом Красиковим. «Ми проводимо вечір пам‘яті Катерини Серебрякової, яка пішла з життя цього літа на 102 році, – розповів Красиков, – вона була не просто донькою знаменитої Зінаїди Євгенівни Серебрякової, але й просто дуже цікавою художницею. Власне, сьогодні для харків‘ян ми вперше покажемо репродукції її творів. Також буде зустріч з людьми, які бували у Катерини Борисівни вдома, будуть певні спогади, буде лекція про її життя та творчість».

Відвідувачі галереї отримали можливість побачити відеозапис інтерв‘ю з Катериною Борисівною та послухати спогади про неї від директорки музею А.Н. Скрябіна Тамари Рибакової. Також того дня відбулося закриття виставки «Нескучний пленер – 2014» та підведення її підсумків. Найактивніші учасники отримали нагороди. Під час заходу був презентований електронний каталог виставки, паперова версія якого буде видана пізніше. Також на ньому можна було побачити виставку плакатів від Академії дизайну та мистецтв під назвою «Серебрякова forever», присвячену 130-ій річниці з дня народження художниці.

comments powered by HyperComments