В Харкові презентували фільм про Миколу Амосова (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 25 грудня 2014, 23:34
24 грудня ГО «Лабораторія мирних рішень» влаштувала показ документального фільму «Амосов – Сторіччя» українського режисера Сергія Лисенка.
В Харкові презентували фільм про Миколу Амосова (фото)

Захід був організований в співтоваристві з Мандрівним міжнародним фестивалем документального кіно про права людини «Docudays UA» та Школою молодих лідерів «Мост». В фільмі розкривається багатогранна особистість Миколи Амосова – як лікаря, інженера, кібернетика, письменника, громадського діяча, вченого та мислителя. Він міг дати лад будь-якій справі, за яку б він не взявся. Амосов був, як то кажуть, «людиною епохи Відродження», яка змогла досягнути висот в різних сферах діяльності.

Юрій Чумак, один із співорганізаторів фестивалю «Docudays UA»: «Минулого року виповнилося 100 років з дня народження Миколи Амосова, славетного кардіохірурга, людини, яка чимало чого досягла в багатьох галузях знань. На честь цієї дати в Україні було підготовлено збірку фільмів, до якої ввійшла стрічка, яка сьогодні презентується».

На рахунку Амосова тисячі врятованих життів. Бачивши чимало смертей, він, тим не менш, вмів цінувати людське життя. Микола Амосов не міг змиритися з тим, що його пацієнти помирають. Кожну смерть він вважав своєю поразкою, навіть якщо той був безнадійно хворим.

comments powered by HyperComments