День однієї вулиці: мистецтво на вулиці Мистецтв

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 квітня 2016, 23:01
Нещодавно у Харкові відбулося традиційне святкування Дня однієї вулиці, яке пройшло на вулиці Мистецтв.
День однієї вулиці: мистецтво на вулиці Мистецтв

Як і в попередній раз, тематика святкування була нероздільно пов’язана з назвою вулиці. І так як воно відбулося на вулиці Мистецтв, більшість заходів було пов’язано з культурою міста та сучасним мистецтвом. У межах Дня однієї вулиці відбулася низка виставок, екскурсій, лекцій, майстер-класів та театральних постановок. Не обійшлося і без суто розважальних заходів – концертів, квестів та різноманітної вуличної їжі.

Наприклад, того дня відкрилася виставка робіт Фредерика Кіслера, українського архітектора, художника, скульптора та філософа. «Це вже завершення роботи нашої експозиції, – розповіла Наталія Постильга, завідувачка лабораторії мистецтвознавства ХНАДМ, – вона присвячена 125-річчю нашого знаменитого земляка, який народився в Чернівцях. Але початкову освіту він здобув у Вені і потім поїхав працювати до Америки. І так залишився там. Але тим не менш, зараз повертаються імена. І ця виставка була відкрита для того, щоб деякі люди, навіть не будучи пов’язаними з мистецтвом та архітектурою, дізнались більше про наших знаменитих колег».

«День однієї вулиці проходить добре, – розповів Олексі Мащиць, один з співорганізаторів заходу, – найголовніше, що прийшло дуже багато людей. Всі задоволені: хороші відгуки, хороший настрій. Всюди було багато людей – на екскурсіях, на майстер-класах. Й іноді навіть їх було більше, ніж ці групи могли вмістити. Основна частина «Дня однієї вулиці» залишається незмінною. Це екскурсії, лекції, майстер-класи, розважальна частина у вигляді музики, їжі, напоїв. Відрізняється тільки тематикою. Якщо це вулиця Гоголя, то у нас були гоголівські гуляння. Тоді як на вулиці Мистецтв ми приділяємо увагу різним видам мистецтва».

Окрім культурного розвитку, на Дні однієї вулиці також приділялася увага темі екології та охорони навколишнього середовища. Наприклад, цілий день відбувався збір використаних батарейок, а також пройшов майстер-клас плетіння з використанням кольорових целофанових пакетів. Згодом ці вироби стали прикрасою для одного з металевих парканів вулиці.

Тоді на цілий день вулиця Мистецтв стала повністю пішохідною. Цього разу свято було особливо цікавим для поціновувачів харківської культури та мистецтва, які шукають не тільки розваг, а й нових знань та цікавих вражень.

comments powered by HyperComments