Українські літературні сучасники читали харків’янам вірші класиків

Алеся Ефименко  |  Понеділок, 23 травня 2016, 16:10
Ідея провести два поетичних вечора — у Києві та Харкові — належить письменнику Сергію Жадану.
Українські літературні сучасники читали харків’янам вірші класиків

Під егідою Kharkiv BookFest, який проходить з 18 по 28 травня на різних майданчиках нашого міста, у хабі Spalah виступали чотири поети — Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Іван Малкович та Олександр Ірванець. Безпосереднім приводом для вчорашньої зустрічі став вихід «Антології української поезії ХХ ст.», до якої ввійшли тексти близько ста вітчизняних авторів — від Павла Тичини до Олега Лишеги.

Антологія містить знакові поезії найпомітніших українських поетів ХХ ст., народжених до 1950 року. Видання має 1400 сторінок. Вийшло більше десяти томів вибраних поезій відомих писменників, таких як Ліна Костенко, Тарас Мельничук, Микола Вінграновський та саме ті поети, якими можна пишатися сучасній Україні. Кожен з чотирьох сучасних поетів прочитав улюблені вірші поетів-класиків: Максима Рильського, Євгена Плужника, Василя Мисика, які увійшли у збірку та звичайно не залишили слухачів без своїх творів. Серію книжок  вже кілька років видає київське видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Також на цьому вечорі були присутні представники харківських друкарень, критики та представники літературного музею. Фахівці висловили, що така подія проходить саме в нашому місті.

Під час презентації зала була вщент заповнена вдячною публікою, яка уважно ловила кожен поетичний рядок.

 

comments powered by HyperComments