Non Stop Media - 2016: Молоді художники поборються за виставки в престижних галереях

Середа, 1 червня 2016, 10:23
Перший тиждень вересня 2016 року в Харкові буде насиченим для представників арт-тусовки. У місті буде проходити фестиваль Non Stop Media. Молоді автори можуть подавати заявки на участь до 15 червня.
Non Stop Media - 2016: Молоді художники поборються за виставки в престижних галереях

«Non Stop Media — легендарний фестиваль для Харкова, він існує з 2003 року, і це перший в Україні фестиваль, який підтримує сучасне молодіжне мистецтво», — розповідає «Восточному Дозору» заступник директора муніципальної галереї Марина Конєва.

За її словами, фестиваль — це унікальна платформа, де молоді художники можуть спробувати себе реалізувати. «Історія показує, що це хороший стартовий майданчик, тому що ті художники, які були лауреатами фестивалю в минулі роки, зараз є дуже відомими: це і Роман Мінін, і Микола Рідний, і Гамлет Зіньковський, і Аліна Клейтман», — підкреслює Марина Конєва.

Участь в проекті — не тільки можливість спробувати себе, а й спосіб перевірити свою конкурентноздатність. «Крім конкурсної програми для молодих художників, є паралельна програма. Ми намагаємося робити її максимально актуальною, представляти не лише харківський зріз, але і привозити лекторів з найбільш яскравими темами», — повідомляє Марина Конєва.

Вся паралельна програма доступна для широкої аудиторії, а щоб стати учасників конкурсної програми відбирають. Заявки в цьому році приймаються до 15 червня.

Взяти участь можуть автори віком до 30 років, які працюють з будь-якими жанрами і піднімають будь-які теми.

«У цьому році у Non Stop Media є негласне гасло: не май сто рублів, а май сто друзів. На жаль, ми так і не знайшли фінансування на фестиваль, але звернулися до наших колег — престижних галерей України. Всі лауреати, які будуть відібрані в цьому році (а це 10 проектів 10 учасників), зможуть показати в цих престижних установах свої роботи в наступному році. А демонстрація своїх робіт в цих залах — гарний початок для молодого художника. Один переможець зможе поїхати на один місяць в резеденцію в Білосток в Польщу в муніципальну галелерею «Арсенал», — зазначає Марина Конєва.

Членами журі цього року є: Моніка Шевчик, директор галереї «Арсенал», директор муніципальної галереї Харкова Тетяна Тумасьян і молодий художник Сергій Петлюк.

Критерії відбору: актуальність, інноваційність, використання сучасних підходів і технік.

comments powered by HyperComments