Фестиваль італійського кіно стартує у Харкові

Вівторок, 14 червня 2016, 14:22
З 16 червня у кінотеатрі «8 1/2» можна подивитись найкращі та найяскравіші фільми з сонячної Італії.
Фестиваль італійського кіно стартує у Харкові

У програмі:

16 червня, 19:30, «Я, Арлекін» («Io, Arlecchino», 2014, реж. Маттео Біні, Джорджо Пазотті, 90 хв., драма, комедія).

Анотація: Паоло працює ведучим популярного столичного ток-шоу. Та Паоло повідомляють, що Джованні, його батько  раптово потрапив до лікарні. Паоло вимушений поїхати на деякий час в маленьке провінційне місто. Джованні приймає участь у театральній трупі, що спеціалізується на комедії дель-арте, і якраз репетирує нову постановку. У новому спектаклі він виконує роль Арлекіно. Не вагаючись, Паоло вирішує залишитися на деякий час поруч з батьком, і заново пізнає всі радощі творчості.

17 червня, 17:00, «Не будь злим» («Non essere cattivo», 2015, реж. Клаудіо Калігарі, 100 хв., драма, кримінал).

Анотація: Хроніка вулиць Остії. Тут кожен день проживається як останній. 1995 рік, Остія – римське місто в гирлі Тібру, де живуть, – немов на останньому диханні, захлинаючись алкоголем, задихаючись кокаїновим пилом, рухаючись в ритмі оглушливої клубної музики, – двадцятирічні Вітторіо і Чезаре, брати не по крові, але по вуличному духу. Для них є тільки тут і зараз, і кожна хвилина повинна бути звернена в кайф; а майбутнє – що майбутнє? Майбутнього, звичайно, немає. Але саме про нього – облаштоване, спокійне і, можливо, сімейне – починає замислюватися Вітторіо після зустрічі з Ліндою. І в стосунках друзів настає неминучий злам …

17 червня, 19:00, «Якщо Господь забажає» («Se Dio vuole», 2015, реж. Едуардо Марія Фальконе, 87 хв., комедія).

Анотація: Томмазо – талановитий кардіохірург. Він має дружину двох дорослих дітей. Томмазо переконаний атеїст.  Та одного дня Андреа, його син, на обіді повідомляє, що він прийняв рішення стати священиком. Томмазо приходить в жах. Він впевнений, що в усьому винен місцевий святий отець дон П’єтро, який запудрив його синові мізки.  Томмазо рішуче налаштований вивести священика на чисту воду.

18 червня, 17:00, «Italo Barocco» (2014, реж. Алессія Скарсо, 104 хв., комедія).

Анотація: На Сицилії, в маленькому  місті, що знаходиться на узбережжі моря, розпалюється боротьба за пост мера міста. В гонитві за популярністю Луїза Негро проштовхує закон про бездомних собак. Згідно закону, всі бродячі тварини в місті повинні бути замкнені в розплідниках. Але саме в цей момент десятирічний хлопчик Мено в місті знаходить милого і обдарованого пса по кличці Італо. Разом друзі змінять уявлення жителів міста про кохання і дружбу, переживуть багато кумедних і небезпечних пригод.

18 червня, 19:00, «Хлорка» («Cloro», 2015, реж. Ламберто Санфеліче, 98 хв., драма).

Анотація: Сімнадцятирічна Дженні мріє стати чемпіонкою з синхронного плавання. Але раптово помирає її мама і закінчуться безтурботне підліткове життя Дженні в Остії (прибрежна провінція Риму). Вона має доглядати за молодшим братом і хворим батьком. Разом з батьком і з братом, Дженні змушена переїхати в будинок дядька в гірське поселення, в Абруццо. Але вона не розлучається зі своєю заповітною мрією – коли-небудь все-таки стати чемпіонкою.

comments powered by HyperComments