Харків має право подати заявку на проведення «Євробачення» до 8 липня

Понеділок, 27 червня 2016, 15:18
Розпочався відкритий відбір серед міст України на право проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».
Харків має право подати заявку на проведення «Євробачення» до 8 липня

Рішення про проведення такого конкурсу уряд прийняв, «враховуючи великий суспільний інтерес до міста проведення у 2017 році в Україні престижного міжнародного пісенного конкурсу  «Євробачення», повідомляє прес-служба Кабміну.

«1 серпня 2016 року стане відомим місто-господар, яке прийматиме у себе надзвичайний міжнародний захід, який об’єднує всі європейські країни та сприяє взаємному збагаченню культур – пісенний конкурс «Євробачення-2017». Це стало можливим завдяки приголомшливій перемозі Джамали у Стокгольмі. Це наш шанс не лише на гідному рівні прийняту таку велику кількість гостей з усього світу, а й продемонструвати реальні зміни в країні, показати, якою сучасною та актуальною вона є», — зазначив міністр культури Євген Нищук.

Положення про організацію відбору міста та арени для підготовки і проведення цієї культурної події враховує відповідні стандарти та вимоги Європейської мовної спілки. «Зокрема, арена в місті-господарі має вміщувати не менше 7 тисяч глядачів, готелі для їх проживання мають бути різними в ціновій політиці та зручно розташовуватись до арени та центра міста. Також надзвичайно важливим є розвинена та зручна транспортна інфраструктура», — зазначив міністр.

Відбір міста відбуватиметься в чотири етапи:

І етап – Оголошення початку відбору, підготовка заявок містами-претендентами — 24 червня – 8 липня 2016 року.

До відбору, не пізніше  вказаного кінцевого терміну (12:00 8 липня), приймаються заповнені Заявки в стандартному електронному форматі PDF за підписом міського голови, включаючи всі додатки на електронну адресу esc2017@ntu.ua/

ІІ етап – Попередній аналіз заявок міст-претендентів – 8-15 липня 2016 року.

ІІІ етап – Розгляд заявок Оргкомітетом з підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення» та оголошення міст-фіналістів – 18-22 липня 2016 року.

IV етап – Інспекція та обрання міста-господаря пісенного конкурсу «Євробачення-2017» — 22 липня – 1 серпня  2016 року.

В цей період буде здійснена інспекція міст-фіналістів за участю представників Європейської мовної спілки та членів Оргкомітету з метою ознайомлення з інфраструктурою міст та особливостями реалізації Заявок.

Проведення  відбору на визначення міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення» Організаційний комітет доручив Національній телекомпанії України. Однак остаточне рішення щодо міста-господаря прийматиме Оргкомітет на основі детального аналізу отриманих заявок.

Фото — eurovision.tv.

comments powered by HyperComments