Польські театрали у Харкові дискутуватимуть про ідентичність

Четвер, 7 липня 2016, 16:56
З 13 по 17 липня триватиме харківська частина польсько-українського перформативного проекту «Мапи страху / Мапи ідентичності».
Польські театрали у Харкові дискутуватимуть про ідентичність

Як повідомляють організатори, проект триває з травня по листопад 2016 року. Він включає дві п’ятиденні робочі сесії (майстер класи для режисерів, драматургів, теоретиків театру і культури та акторів, а також лекції і дискусії) – у Львові і Харкові та дві семиденні репетиційні сесії – у Києві та Львові. Результатом спільної праці польських і українських митців і теоретиків буде мобільна копродукція, презентація якої відбудеться в чотирьох українських містах: Києві, Львові, Харкові і Херсоні.

Друга робоча сесія проекту відбудеться в Харкові наступного тижня. На захід приїде понад 30 молодих театральних митців з різних регіонів України. Вони за дні спільної роботи створять перформативні ескізи, присвячені темі ідентичності. В останній день це може вилитися в унікальний показ — театральний jam session. Перший такий показ відбувся у травні, у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса. Він став фіналом львівської робочої сесії проекту.

У рамках харківського етапу також заплановано кілька відкритих заходів. Так, 13 та 14 липня о 20:30 та 20:00 в Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська,15) відбудуться лекції театрального критика та головного редактора Dwutygodnik.com Павла Сошинського «Малі форми на помежів'ї дисциплін – перформативний поворот у сучасному польському театрі».

В театрі «Арабески» (вул. Громадянська 25/5 (вхід зі сторони Харківської набережної) 15 липня о 20:00 розпочнеться відкрита дискусія «Мапи ідентичності у сучасній польській і українській культурі». У заході приймуть участь театральна кураторка і драматургиня Йоанна Віховська (Варшава), театральний критик та головний редактор Dwutygodnik Павло Сошинський (Варшава), режисерка Аґнєша Блонська (Варшава), режисер і хореограф Цезари Томашевський (Краків), режисерка Світлана Олешко (Харків), художник Микола Коломієць (Харків).

comments powered by HyperComments