Ніч для творчості та перформансів

Неділя, 4 вересня 2016, 08:30
У парку Шевченка в межах мистецького фестивалю NonStopMedia VIII відбулася ніч перформансів «Вкл/Викл».
Ніч для творчості та перформансів

«Це абсолютно новий досвід, – розповіла директорка Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян, – для нас це пілотний проект. Тому ми будемо спостерігати зародження нового начинання. Ми будемо спостерігати за результатом. Це дуже цікаво. Якщо все вийде добре, то, сподіваємся, наступна програма фестивалю включатиме в себе перформанси. А поки що це наш експеримент. Після цього в галереї пройде круглий стіл, куди прийдуть всі учасники. Там можна буде подискутувати та висловити власну точку зору».

Під час ночі перформансів свої роботи продемонстрували 11 митців з різних міст України. До них приєдналася гостя з Великобританії. Ніч перформансів тривала близько чотирьох годин.

«Ми подумали, що сьогодні 3 вересня, – розповіла учасниця Ночі перформансів Роза Саркісян, – а це те місце, де раніше проводили дискотеки. У нас будуть танці. Паралельно цьому діджей буде розповідати про те, що відбулося 3 вересня. Починаючи від вбивств і закінчуючи смішними подіями. Так ми намагаємося заглибитися в тему пам’яті. Бо зараз час іде так швидко, що вчорашня подія, яка могла забрати мільйони людських життів, може бути забута. Через те, що сьогодні з’явилося щось нове. Ця стрічка новин така швидка, що чимало подій губиться. І дуже багато чого ми не пам’ятаємо та забуваємо.

Перформанс – це, по суті, новий та не дуже відомий жанр для мистецького життя Харкова. За словами Тетяни Тумасян, таких художників ще не так давно взагалі не було в місті. Проте за останні два роки ситуація змінилася. Є надія, що Ніч перформансів також зіграє свою ролі у розвитку цього жанру.

comments powered by HyperComments