Завтра у Харкові відбудуться "Наукові пікніки" - фестиваль для допитливих і розумних

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 16 вересня 2016, 13:11
17 вересня в Харкові вшосте проходитимуть "Наукові пікніки" - фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом.
Завтра у Харкові відбудуться "Наукові пікніки" - фестиваль для допитливих і розумних

Цього року свої наукові та розвиваючі програми підготували 59 університетів, коледжів, установ Національної академії наук, центрів і гуртків, клінік, музеїв, студій, громадських і волонтерських організацій, підприємств заповідного фонду. Загальна кількість експериментаторів з цих закладів - близько 500, а площа активностей складе 1 тис. кв. м.

Головна тема пікніків на цей раз - безбар'єрність, протидія дискримінації та боротьба зі стереотипами в науці. Буде розкрита доля двадцяти жінок, чиї видатні досягнення в різних областях знань не були оцінені в свій час через стать винахідниць. Також фестиваль ІнклюзіОN віддав організаторам  на суботу "Кнопку інклюзії»,  а в гості, за словами Артема Коновалова, одного з організаторів, чекають групи особливих відвідувачів, зокрема, дітей (із додатковими потребами) і дорослих (воїнів Національної гвардії).

«Наукові пікніки прагнуть популяризувати науку і знаходять професіоналів і ентузіастів, здатних складні речі пояснити простими словами і наочно видовищними дослідами. Формат дозволяє безпосередньо залучати до наукової активності глядачів - для дітей і дорослих проводять майстер-класи, ігри, конкурси і дозволяють відтворювати всі експерименти самостійно», - кажуть координатори заходу.

Глядачам обіцяють 3D-шахи з серіалів Star Trek і The Big Bang Theory, музичні блискавки, квантове криптографування невидимим чорнилом, вправи зі стрільби з лазерів і фазера, танцюючі роботи, і сотні фізичних і хімічних дослідів, логічних і математичних головоломок, економічних і соціальних стратегій. Також в програмі будуть роботи і рідкий азот, штучні кристали, різні реактиви і зразки. Про це розповіли організатори.

Вхід на фестиваль вільний, участь безкоштовна. Наукові програми триватимуть протягом 13:00-17:00.
 

comments powered by HyperComments