Краса монохромності. В Харкові стартувала виставка чорно-білої фотографії

Юлія Гуш  |  Середа, 28 вересня 2016, 08:31
У місті відбулося відкриття фотовиставки, яка стала підсумком конкурсу «Харків – Нюрнберг 2016».
Краса монохромності. В Харкові стартувала виставка чорно-білої фотографії

Конкурс у жанрі чорно-білого портрету тривав протягом трьох місяців. У ньому взяли участь молоді фотографи віком до 30 років, серед яких були і професіонали, і аматори. «В межах нашої організації ми проводили фотоконкурс, присвячений чорно-білому портрету, – розповів Олексій Самойленко, організатор творчого об’єднання «Фотоарт» та співорганізатор виставки, – і на основі його результатів ми сьогодні відкрили фотовиставку. За останні 20 років в Харкові не проводилось жодних фотоконкурсів. Було суцільне затишшя. Тому це перша знакова подія».

Виставка проходить в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Там можна побачити фотопортрети, виконані виключно в чорно-білій гамі. Проте кожен має свою індивідуальність, свій характер, свій настрій, а кожен фотограф – власний стиль та манеру зйомки.

«Ще варто відмітити, що мова йде про чорно-білу фотографію, – зазначив Олексій Самойленко, – ми живемо в епоху кольору. Але, тим не менш, був зроблений акцент на чорно-білій фотографії. Вони дозволяють відсіювати непотрібні сприйняття. Наприклад, колір також впливає на загальне сприйняття. І якщо мова йде про людину, то чорно-білий якнайкраще розкрити її внутрішній світ».

Даний конкурс проводиться з метою розвитку творчих здібностей молодих фотографів та розкриття їх професіоналізму. Також він може сприяти обміну творчим досвідом та зміцненню зав’язків між самими авторами. Подивитися на монохромні портрети можна буде до 13 жовтня.

 

 

comments powered by HyperComments