«Харків в обличчях»: харків`яни вже присилають фото для нового культурного проекту

Четвер, 6 жовтня 2016, 12:19
Виставка «Харків в обличчях» відкриється в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва 25 жовтня.
«Харків в обличчях»: харків`яни вже присилають фото для нового культурного проекту

Про це повідомили організатори.

Нагадаємо, «Харків в обличчях» - частина проекта-дослідженні «Харківський трельяж: люди, культура, одяг», мета якого - дослідження ідентичності харків’ян через елементи одягу.

Для цієї виставки організатори збирають  фотографії з родинних архівів харків’ян, які допомогають прослідкувати зміни у зовнішньому вигляді, одязі жителів міста у ХХ столітті.

Фотографії (у форматі jpeg) та супровідні історії (у форматі word) можна надсилати до 23 жовтня у сканованому вигляді за електронною адресою oomckm@gmail.com (у темі листа вказати «Харків в обличчях») або приносити за адресою: Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», м. Харків, вул. Пушкінська 62, (відділ інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва). Телефон для довідок: (057) 725 12 44.

Публікуємо одну з історій, яку надіслали організаторам: 

"Моя мама Ніна Петрівна, у дівоцтві Пономаренко, приїхала до Харкова із Сибіру, одразу після війни 1945 року, за направленням Томського технікуму. Вона завжди слідкувала за модою і, сьогодні, у 93 роки, дивлячись телевізор, звертає увагу і коментує – хто як одягнений, яка зачіска і навіть макіяж. Проживаючи тимчасово до 1948 року у Балаклеї Харківської області, знайшла чудову талановиту майстриню, яка обшивала її і пошила мені цей комплект із бантами з колишнього маминого пальта". 

comments powered by HyperComments