Книжкові ілюстрації від трьох поколінь художників

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 жовтня 2016, 11:55
У художній галереї «Vovatanya» стартувала виставка художніх ілюстрацій Григорія Бондаренка, Віталія та Бориса Куликових.
Книжкові ілюстрації від трьох поколінь художників

На експозиції можна побачити роботи таких авторів, як Григорія Бондаренка, Віталія і Бориса Кулікових. За словами організаторів, художня традиція, яка передавалася через покоління, втілюється в майстерно виконаних ілюстраціях трьох художників.

«Ця виставка цікава тим, що ми спробували показати зовсім немодну та нетрадиційну в комп’ютерну добу техніку, – розповіла Тетяна Тумасян, арт-консультант галереї «Vovatanya», – це книжкова ілюстрація в трьох поколіннях – від учителя до учня, від учня – до його сина. Всі вони працювали в різний час. Борис і дотепер продовжує працювати у сфері ілюстрації. От ми цю послідовність, цей інтерес, який пов’язаний з дуже духовною, тонкою, але дуже жанрово обмеженою технікою, як книжкова ілюстрація, показали на нашій виставці».

На виставці можна побачити різноманітні книжкові ілюстрації, виконані вручну. Переважно вони були створені до дитячих видань та відрізняються яскравістю барв та незвичністю образів.  

«Книги ми читаємо де? В комп’ютері. До мистецтва якого ми всі звикли? До комп’ютерного, швидкого, цифрового. А тут у нас представлені роботи Бондаренка та Куликова, які створювались ще вручну, в докомп’ютерну еру, – зазначила Тетяна Тумасян, – я не знаю про Бориса. Напевне, він використовує комп’ютер як інструмент. Але свої ілюстративні роботи він також малює вручну. Тому в цьому сенсі це не на гребні модних тенденцій, скажімо так. Але це вічна тема. Як вічна книга. Як вічний текст та слово».

comments powered by HyperComments