Унікальний навіть для Європи акустичний зал у Харкові було споруджено лише за півтора роки – очільниця Харківської області (фоторепортаж)

Субота, 19 листопада 2016, 08:45
Вечір п’ятниці завершився знаменною подією в музичному житті регіону – у місті відкрився новий органний зал.
Унікальний навіть для Європи акустичний зал у Харкові було споруджено лише за півтора роки – очільниця Харківської області (фоторепортаж)

Тепер всі знавці та прихильники класичної музики мають змогу насолоджуватися звуками найкращого в країні органу в найсучаснішому залі.
На урочистому відкритті до уваги слухачів музиканти приготували концерт з творів Баха, Боельмана, Бюдуа, Генделя, Гуно та Скорика.

І глядачі виправдали сподівання музикантів – в залі був повний аншлаг. Серед відвідувачів були губернаторка Харківщини Юлія Світлична та голова облради Сергій Чернов.

Юлія Світлична в своєму блозі поділилася враженнями від атмосфери, гри музикантів та гордістю за харків’ян, які за півтора роки спромоглися зробити майже нездійсненне: «Десять років Харківщина чекала на цю подію. Починаючи з 2006 року будівництво проходило з тривалими перервами. Дякуючи роботі команди Харківської ОДА та харків’ян, споруду органного залу було завершено за півтора роки! У серпні Президент України Петро Порошенко відкрив унікальний акустичний зал. А сьогодні, після декількох місяців інтонування, як і було заплановано, зазвучав новий орган».

 

Голова облдержадміністрації не втрималася та поділилися амбітними планами - за наступні два роки побудувати великий зал філармонії на 800 місць. «Фінансування плануємо залучити із державного фонду регіонального розвитку та з бюджетів усіх рівнів. Зі свого боку обіцяю докласти всі зусилля, щоб завершити будівництво якісно та вчасно», - пише голова ХОДА.

Нагадаємо, що новий органний зал - це перша черга реконструкції Харківської філармонії. Будувався він близько 10 років. Відкриття нового органного залу відбулося 19 серпня 2016 року за участі Президента України Петра Порошенка. Наступний етап реконструкції філармонії - будівництво великого залу, який планується відкрити в 2019 році.

 

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments