В Харкові Жадан, Забужко і сотовариші шукатимуть міську ідентичність

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:49
В грудні до Харкова завітає культова українська письменниця Оксана Забужко.
В Харкові Жадан, Забужко і сотовариші шукатимуть міську ідентичність

Презентація її нової книги «І знову я влажу в танк» - роздуми про специфіку інформаційної війни, епохи «розбомблених мізків» і «воєн тонкого плану» - стане поштовхом для пошуку «П'ятого Харкова». Саме такий проект започаткували харківські активісти.

Надалі ж на запрошення ініціатора проекту Сергія Жадана до Харкова щомісяця будуть приїжджати знакові українські та іноземні письменники і дослідники.

За задумом організаторів, кожен раз їх розмова буде зводитися до Харкова.

"П'ятий Харків" - це спроба в загальних розмовах знайти нашу міську ідентичність: хто ми такі? Що ми транслюємо про себе назовні і повинні були транслювати? Як нас бачать і якими ми повинні стати? Після Оксани Стефанівни чекаємо Андрія Куркова, Юрія Винничука, Андрія Хадановіча, Юрія Андруховича та багатьох інших - пропонуйте, кого б ви хотіли почути і побачити", - говорить Жадан.


Центральної локацією і постійним партнером проекту стане Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна. Перша зустріч з Оксаною Забужко відбудеться 13 грудня о 19.00 в розташованій в будівлі університету галереї «ЕрміловЦентр». Вхід вільний.
 
14 грудня об 11.00 в інтелектуальному барі «Лакан» - «Сніданок з Забужко»: організатори запрошують бійців, які перебувають на реабілітації, волонтерів і журналістів.

А о 18.00 того ж дня Оксана Забужко презентує «І знову я влажу в танк» в ще одних партнерів проекту - Книгарні «Є».

Нагадаємо, у рамках святкування ювілею Муніципальної галереї в Харкові запланована особлива програма. 

 

comments powered by HyperComments