Перший у своєму роді: незабаром в Харкові стартує вертепний фестиваль

Юлія  |  Середа, 11 січня 2017, 20:18
13 січня в Харкові розпочнеться ВЕРТЕП-ФЕСТ, який має не тільки створити позитивний імідж міста, а й відродити вертепну традицію на Слобожанщині.
Перший у своєму роді: незабаром в Харкові стартує вертепний фестиваль

Про те, як буде проходити вертепний фестиваль, розповіли його організатори та учасники під час своєї прес-конференції. За словами о. Михайла Лівіцького, автора ідеї ВЕРТЕП-ФЕСТу та клірика Харківської єпархії УПЦ КП, задум провести такий захід зародився вже давно, коли той ще служив на Полтавщині.

«Традиція (проведення вертепів) реалізується в різних частинах нашої прекрасної України, – розповів він, – і нарешті, настав час Харкова. Ми розраховуємо на те, що це створить позитивний імідж нашого чудового міста та його мешканців. І зробить його більш туристично привабливим».

Під час фестивалю виступить більше 50 вертепних колективів з 18 областей України. Серед них – сучасні, традиційні, драматичні, дорослі та дитячі. Всі вони представлятимуть різні вертепні традиції з багатьох регіонів країни.

«Це перший подібний фестиваль не тільки для Харкова, а й для всієї країни, – зазначила Віра Козіна, виконавчий директор Фонду громади Харкова «Толока», – крім того, до нас звернулися люди з чудовою репутацією, які відомі своїми добрими справами. Ми зібрали 40 тисяч гривень безпосередньо для вертепу. Цікаво, що за один вечір нам вдалося зібрати близько 20 тисяч просто до скриньки. Люди прийшли, щоб підтримати цю ідею».

Стартує ВЕРТЕП-ФЕСТ 13 січня о 13.00. Того дня учасники розіб’ються на дві яскраві колони, які рушать назустріч одна одній з майдану Свободи та майдану Конституції. Самі виступи відбудуться 13 жовтня з 14.00 по 19.00, а 14 січня – з 12.00 по 18.00. Місцем для проведення вертепних виступів стане ХНАТОБ, майданчик поблизу пам’ятника Шевченку, торгово-розважальні центри, а також медичні та державні установи міста.

comments powered by HyperComments