Оркестр «Слобожанський» зіграє музику відомого композитора Аарона Копленда

Юлія Гуш  |  Середа, 15 березня 2017, 16:55
Для участі в концерті був запрошений американський музикант, кларнетист, викладач Нью-Йоркського університету Крістофер Буш
Оркестр «Слобожанський» зіграє музику відомого композитора Аарона Копленда

Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» та Крістофер Буш виступлять з концертом 17 березня о 19.00 в Будинку Алчевських.

«Цього року нашому оркестру виповнюється 25-й ювілей, – розповів Олександр Дворниченко, заступник директора Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», – ми цей сезон плануємо присвятити масовим солістам, масовим цікавим диригентам. З приводу концерту, який відбудеться 17 числа. Там дуже цікава програма. Приїхав соліст з Нью-Йорку, чудовий кларнетист, музикант, педагог Крістофер Буш. Також ми запросили з Києва заслужену артистку Вікторію Жадько, яка склала програму. В цьому концерті буде лунати музика американського композитора Аарона Копленда. Ми вважаємо, що це дуже цікаво, що американець буде грати американську музику з харківським оркестром».

За його словами, обмін досвідом – це найважливіше для музиканта. Як і для молодих митців, які отримують нову інформацію, так і для всього міста. Крім того, він сприятиме подальшому розвитку музичних колективів.

«Я радий, що мене запросили, – зазначив Крістофер Буш, – і мені приємно, що потрібна була саме американська музика. І, відповідно, концерт, який відбудеться в п’ятницю, буде дуже цікавим. І цікаво, що музика Копленда, вона не просто прекрасна, вона ще дуже складна».

За словами музиканта, Аарон Копленд писав свою музику під впливом джазу. Тому під час концерту лунатимуть джазові мотиви.

«Для мене велика честь, – поновити співпрацю з цим оркестром, – підкреслила диригент Вікторія Жадько, заслужена артистка України, – інша знакова для мене подія полягає в тому, що співпраця буде проходити саме з молодіжним симфонічним оркестром. І я хочу докласти своїх зусиль, щоб ці молоді люди, які грають в оркестрі, могли продемонструвати свій високий професійний рівень, свою підготовку, свою ерудицію, свій талант на максимальній кількості українських майданчиків».

Вона пообіцяла, що докладе усіх зусиль, щоб все вийшло саме так. За її словами, цей оркестр зможе гідно представляти Україну та її музикальну культуру на кращих майданчиках світу. Вікторія Жадько розповіла, що українську музику дуже позитивно сприймають за кордоном.

«Нам говорили, що ця музика така красива, – згадувала вона, – я бачила, як жінки плакали, коли ми грали більш мелодійну музику. Це те, чим сильна наша українська музика. Я вважаю, що наш обов’язок як українських музикантів – створювати імідж держави не як якоїсь аграрної країни, а показати Україну з іншого боку. Що це є нація високоосвічених, інтелігентних, обдарованих людей, які можуть створювати продукт найвищої якості».

comments powered by HyperComments