Фестиваль сучасного театру пройде у Харкові

П'ятниця, 17 березня 2017, 17:53
26 березня відбудеться відкриття театрального фестивалю «Я і Села Брук-2017», який охопить декілька мистецьких майданчиків міста
Фестиваль сучасного театру пройде у Харкові

Фестиваль «Я і Села Брук» проходитиме з 26 березня по 2 квітня одразу на декількох мистецьких майданчиках – ХНАТОБі, «ЕрміловЦентрі», «Студії 42», театрі Пушкіна та Будинку актора. В більш ніж 30 культурних заходах візьме участь 25 театральних, мистецьких та музичних колективів, які представлять різні грані сучасного театрального мистецтва.

Серед них, зокрема, будуть мистецькі колективи з інших міст України. Володимир Гориславець, ініціатор і голова оргкомітету фестивалю «Я і Села Брук», розповів, що цього року вперше відбуватиметься співпраця з обласними театрами: «Це для нас дивовижно. На нас звернули увагу. Цей момент нам цікавий. Адже андеграундне існування цього фестивалю набуває певних позицій».

За його словами, театр миттєво стикається з іншими видами мистецтва, він передбачає постійний пошук та впровадження нових експериментів. А цей фестиваль має допомогти харківським театралам визначитися з тим, в якому напрямку має прямувати театральне мистецтво та «оцінити його подальший маршрут».

«Наш фестиваль проводиться не тільки для того, щоб глядач прийшов та подивився, – наголосила Анна Старкова, консультантка фестивалю «Я і Села Брук», – а ще для того, щоб налагодити пряме спілкування, пряму комунікацію між тими, хто створює театральне та близькотеатральне дійство, та глядачами. І тому постпоказні обговорення – це обов’язкова частина нашого фестивалю».

Проте на одному фестивалі події, присвячені театральному мистецтву, не завершаться. В Харкові відбудеться ще низка заходів, приурочена до Дня театру. Про це розповів Олег Яцина, начальник управління культури і туризму ХОДА. За його словами, вже сьогодні, 17 березня, в Харківському академічному драматичному театрі імені Шевченка. відбудеться прем’єра вистави «Картатека». 24 березня в приміщенні ХОДА пройде урочисте нагородження працівників театрального мистецтва, які цього року відзначилися своїми здобутками. А 27 березня відбудеться флешмоб, присвячений популяризації театрального мистецтва, який стартує об 11.00 перед ХНАТОБом.

Детальніше про програму фестивалю «Я и Села Брук» https://vk.com/sela_bruk

comments powered by HyperComments