Сучасний український театр має найвищий потенціал саме у Харкові - Світлична

Понеділок, 27 березня 2017, 10:01
У Міжнародний день театру губернаторка нагадала про театральні традиції Харківщини і про яскравого їх представника Леся Курбаса
Сучасний український театр має найвищий потенціал саме у Харкові - Світлична

"Сьогодні ви формуєте сучасний український театр. Упевнена, що потенціал цього мистецтва найвищий саме в Харкові, який має великі традиції, де творив Лесь Курбас, - звернулася голова ХОДА Юлія Світлична до діячів театру, акторів і режисерів.

Нагадаємо, що Лесь Курбас (повне ім'я — Олександр-Зенон Степанович Курбас; 25 лютого 1887, Самбір, Королівство Галичини та Володимирії — 3 листопада 1937, Сандармох, Карельська АРСР) — український режисер, актор, теоретик театру, драматург, публіцист, перекладач. Народний артист УРСР (1925) Лесь Курбас був засновником спочатку політичного (1922—1926), а потім і філософського (1926—1933) театру в Україні. У виставах свого філософського театру «Березіль» (Харків) Курбас малює всесвіт, де головним стає особлива довіра до життя людини у всіх його суперечностях.

Раніше "Cправжня Варта" писала, що 26 березня відбулося відкриття театрального фестивалю «Я і Села Брук-2017», який охопить декілька мистецьких майданчиків міста. 

Фестиваль «Я і Села Брук» проходитиме з 26 березня по 2 квітня одразу на декількох мистецьких майданчиках – ХНАТОБі, «ЕрміловЦентрі», «Студії 42», театрі Пушкіна та Будинку актора. В більш ніж 30 культурних заходах візьме участь 25 театральних, мистецьких та музичних колективів, які представлять різні грані сучасного театрального мистецтва.

Також представники фірми ADA-AMC Acoustics & Media Consultants GmbH проводять інспекцію великого і малого глядацьких залів та діагностику технічних можливостей сцен і оркестрових ям театру. Залучити німецьких фахівців до покращення акустики оперного театру вдалося завдяки ініціативі глави ХОДА Юлії Світличної, яка разом з Генеральним консулом Німеччини у Донецьку (Дніпрі) Вольфгангом Мьоссінгером зустрічалася з керівництвом ХНАТОБу в листопаді минулого року. Під час зустрічі було розроблено план з покращення стану театрального комплексу.

comments powered by HyperComments